7 gündür kayýp olan Rojin Kabaiþ'in telefonu kriminale alýndý
ABONE OL

Van Yüzüncü Yýl Üniversitesi (YYÜ) Eðitim Fakültesi Çocuk Geliþimi Bölümü 1'inci sýnýf öðrencisi Rojin Kabaiþ, 27 Eylül akþamý kaldýðý yurtta akþam yemeðini yedikten sonra dýþarý çýktý. Geri dönmeyen Rojin Kabaiþ'e telefonla ulaþamayan arkadaþlarý, 28 Eylül'de saat 12.00 sýralarýnda polise haber verdi. Kabaiþ'in 27 Eylül'de saat 18.30 sýralarýnda Van Gölü Sahili'ne çakýl taþý toplamaya gideceðini söylediði, birlikte gitmeyi teklif ettiði arkadaþýnýn olumsuz yanýt verdiði tespit edildi. Kabaiþ'in arkadaþlarý, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklýk, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Telefonla konuþtuðu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacaðýný söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükþehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalýþmasý baþlattý.

Gönüllü arama- kurtarma ekiplerinin de katýldýðý çalýþmalara, polis ekipleri havadan da destek veriyor. Çanakkale Ýl Emniyet Müdürlüðü'nden gönderilen yandan taramalý sonar cihazý ile jandarmanýn su üstü radar cihazý da arama çalýþmalarýnda kullanýlýyor. Arama çalýþmalarýnda 7'nci güne girilmesine raðmen þu ana kadar Rojin'e ait hiçbir ize rastlanmadý.

TELEFONDA YÜKSEK DÜZEYLÝ ÞÝFRE

Öte yandan Emniyet Müdürlüðüne götürülen Rojin'e ait telefon, yüksek düzeyde þifre oluþturulduðu için kriminal için Jandarma Komutanlýðý'na gönderildiði belirtildi. Arama çalýþmalarýnýn ikinci gününde polis ve jandarma ekipleri, Bardakçý Mahallesi'e giriþ ve çýkýþ yapan 100'den fazla aracýn da incelendiðini bildirdi. Rojin'in kaldýðý Seyyid Fehim Arvasi Yurdu'nda kalan arkadaþlarý ile Diyarbakýr'daki 38 akraba ve komþusunun yazýlý ve sözlü olarak ifadelerinin alýndýðý belirtildi.

  • rojin kabaiþ
  • vanda kaybolan kýz