70 bin çivi kullanarak Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn portresini yaptý
ABONE OL

Filografi sanatýyla 8 yýldýr uðraþan 38 yaþýndaki Azamat Janaliyev, AA muhabirine, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 70'inci yaþ gününe özel eser hazýrladýðýný söyledi.

Janaliyev, Erdoðan'ýn özel portresini hazýrlamak için yýllar önce karar aldýðýný belirterek, "Atölyemde 7 ayda 70 bin altýn renkli çivi çakarak ve teller ile Sayýn Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn portesini hazýrladým." dedi.

Erdoðan'ýn Türk dünyasýnýn atasý ve bir dünya lideri olduðunu düþündüðünü ifade eden Janaliyev, "Bu eserim tarih için ve bizim için bir miras olacaktýr." diye konuþtu.

- 150 KÝLOGRAM AÐIRLIÐINDA, 3,3 METRE YÜKSEKLÝÐÝNDE

Janaliyev, filografi sanatýný severek yaptýðýný ve 8 yýlda 90'a yakýn esere imza attýðýný kaydederek, "7 ayda 70 bin çivi çakarak ve uzunluðunu hesaplamadýðým tel ile Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn portresini hazýrladým. Bu dünya rekoru ve benim rekorum oldu." ifadelerini kullandý.

Portrede Türk bayraðý ile Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn "Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür." sözlerine yer verdiðini aktaran Janaliyev, portrenin 150 kilogram aðýrlýðýnda, 3 metre 30 santimetre yüksekliðinde ve 1 metre 80 santimetre geniþliðinde olduðunu söyledi.

Çalýþmasýnýn halkýn birliðini ve bir liderin doðuþunu simgelediðini ifade eden Janaliyev, portreyi Cumhurbaþkaný Erdoðan'a takdim etmek istediðini sözlerine ekledi.

  • cumhurbaþkaný erdoðan
  • baþkan erdoðan
  • azamat janaliyev