70 yýldýr camide sergilenen Sakal-ý Þerif çalýndý: Rezil olduk
ABONE OL

Olay Rize merkeze baðlý Akpýnar Köyü'nde meydana geldi. Akpýnar Köyü Camii cemaati 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi camilerinde Mevlid Kandili'ni idrak etmek istedi. Caminin Yatýlý Kur'an Kursu'nda bulunan Cami Vakfý'nýn odasýndaki dolapta saklanan Sakal-ý Þerif'i Mevlid Kandili için camiye getirmek isteyen yöneticiler dolabý açtýðýnda þoke oldu. Sakal-ý Þerif'in yerinde olmadýðýný gören yöneticiler çalýndýðýný anlayýnca hemen jandarmaya haber verildi. Camide inceleme yapan jandarma tarafýndan yaþanan hýrsýzlýk olayý ile ilgili inceleme baþlatýldý.

MEVLÝD GECESÝ ORTADAN KAYBOLDU

Köy sakinlerinden Muhammet Ergin, yaptýðý açýklamada Sakal-ý Þerifi camiye getirmek için kutuyu açtýklarýnda orada olmadýðýný gördüklerini ifade ederek "Köyümüzden Sakal-ý Þerif alýndý, götürüldü buradan. Ne zaman alýndýðý belli deðil. Kandil gecesi mi alýndý belli deðil. Kandil gecesi maðdur olduk. Bunun bulunmasýný, geri getirilmesini istiyoruz. Yakýn zamanda inþallah bulunur. Mevlid gecesi gidip kutuyu açýp bakýldýðýnda orada olmadýðý anlaþýldý. Kamera kayýtlarýnda da bulamadýlar. Çok büyük sýkýntý. Bulunmasý, buraya getirilmesi gerekiyor" ifadesi kullanýldý.

"KÖYÜMÜZÜN EN GÜZEL EMANETÝYDÝ"

Mevlid Kandili'nde Sakal-ý Þerifi görmek istediklerini ama yerinde bulamadýklarýný bu nedenle çok üzgün olduklarýný dile getiren bir baþka köy sakini Ali Yýlmaz ise "Sakal-ý Þerif çalýndý. Ne zaman çalýndýðý belli deðil. Biz Mevlid'i Þerif Kandili'nde öðrendik. Bu köyümüzün en güzel emanetiydi. Akpýnar Köyü olarak rezil olduk diyebilirim. Manevi deðeri vardý. Köyün bereketiydi. Biran önce bulunmasýný istiyoruz" þeklinde konuþtu.

Sakal-ý Þerif'in bir an evvel bulunmasýný isteyen köylüler suçlu veya suçlularýnda cezalandýrýlmasýný talep ediyor.