ÖGG sınav sonuçları açıklandı
ABONE OL

Özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilmek için ÖGG sınav sonuçları ile elde edecekleri puana ihtiyaçları olan vatandaşlar, puan sorgulamalarını Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı ekran üzerinden sorgulayabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yapılan sınavın 77’ncisi 12 Ağustos Pazar günü tamamlandı.

ÖZEL GÜVENLİK SINAVI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ


77. Temel Eğitim ve 53. Yenileme Eğitimi Sonuçları açıklandığında kurumun internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Özel güvenlik alanında hizmetini sürdüren ya da yenileme yapmak isteyen birçok kişiyi yakından ilgilendiren 77. Temel Eğitim ve 53. Yenileme Eğitimi Sonuçları, TC Kimlik Numarası ile öğrenilebilecek.


Son zamanların en gözde ve yoğun talep gören meslekleri arasında ön sıralarda yer alan Güvenlik Görevlisi mesleğini yapacak adaylar İlk etapta Özel Güvenlik Kursu ile mesleği öğreniyorlar ardından da Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi Sınavına katılıyorlar. Özel Güvenlik Sertifikalarını, ayrıca kimliklerini alıp istedikleri yerlerde işe başlama hakkına sahip oluyorlar. Güvenlik görevlisi olmak isteyen adaylar, güvenlik görevlisi kursları ile hem meslek öğreniyor hem de sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeline sahip oluyorlar.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için, Özel Güvenlik Eğitim Kurumunda aşağıda detayları yazılı eğitim programına iştirak etmeniz ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 5 veya 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına girmeniz gereklidir. Bu sınavlardan 60 puan alarak sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Kazanamadığınız takdirde birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcınızı ödeyerek girme hakkına sahipsiniz. 4 sınavın sonunda sınavı geçemeyenler, yeniden kayıt yaptıracak ve bütün işlemleri yenileyeceklerdir.

- Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir.