7'li koalisyonda Ümit Özdað çatlaðý! Mutabakatta ''kayyum'' detayý dikkat çekti
ABONE OL

14 Mayýs seçimlerinde baþarýsýz olan 7'li koalisyonun adayý Kemal Kýlýçdaroðlu, yeni bir ittifak için Ümit Özdað ile görüþmelere baþladý. 2. tur seçimleri için daha önce hiç adýný anmadýðý 'milliyetçilik' üzerinden ilerleyen Kýlýçdaroðlu, bu süreçte HDP'yi de sessizleþtirerek milliyetçi kesimin oylarýný almaya çalýþýyor.

Bu kapsamda görüþtükleri Zafer Partisi Genel Baþkaný Ümit Özdað ile bugün bir mutabakata varýldýðý ilan edildi. Canlý yayýnda düzenlenen basýn toplantýsýnda ikili ittifaký resmen duyurdu. Basýn toplantýsýnýn ardýndan oluþturulan mutabakatta paylaþýldý. Buna göre yerel yönetimlerde uygulanan kayyum uygulamasý devam edecek.

7'LÝ KOALÝSYONDA ÇATLAK

Ancak 7'li koalisyon bileþenlerinin oluþturduðu ortak mutabakatta ise, seçilmeleri halinde yerel yönetimlerde uygulanan kayyumlarýn kaldýrýlacaðý vurgulanmýþtý. Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde açýkça belirtilen bu kararýn ardýndan, Ümit Özdað ve Kemal Kýlýçdaroðlu arasýnda yapýlan mutabakat ise 7'li koalisyonda çatlak mý var sorusunu akýllara getirdi.