7'li koalisyonun kaos ve kriz modeli! Yandaþ medya sunucusu Fatih Portakal açýkladý
ABONE OL

Türkiye, 14 Mayýs seçimlerine kilitlendi. 7'li koalisyon perde arkasýnda vekillik ve bakanlýk savaþý verirken, kameralar önünde ise 'birlik görüntüsü' vermeye çalýþýyor. PKK'nýn siyasi kanadý HDP'nin de desteðini alan Kýlýçdaroðlu ise 'bakanlýk' ve 'sistem' planlarýný açýða çýkarmaya baþladý.

Kemal Kýlýçdaroðlu, geçtiðimiz günlerde 'Sýnýrýmýzda PYD olsun' gibi skandal sözleri olan Muharrem Erkek'e ve Ahmet Akýn'a 'bakanlýk vadettiðini' resmen açýkladý. CHP yandaþý meydada; Muharrem Erkek'in Adalet Bakaný, Ahmet Akýn'ýn ise Enerji Bakaný olacaðý yazýldý.

Fatih Portakal sosyal medya hesabýnda yaptýðý yayýnda, yeni kulis bilgilerini ve CHP'nin bakanlýk daðýlýmlarýný açýkladý.

Fatih Portakal, "Kýlýçdaroðlu kazanýrsa kimleri bakan yapmak istiyormuþ. Ahmet Akýn ve Muharrem Erkek'ini ismini vermiþtim, biri Enerji Bakaný diðeri Adalet Bakaný olarak düþünülüyor diye. Þimdi son bilgiler geldi. Aileden sorumlu bakan için Selin Sayek Böke düþünülüyormuþ. Kendisi Dýþiþleri Bakaný olarak da düþünülüyormuþ, kadýn ve yabancý dili kuvvetli olduðu için. Ancak; Aileden Sorumlu Bakanlýða daha yakýn gibi duruyor. Bülent Kuþoðlu çalýþma bakaný olacak. Engin Özkoç çok güvendiði isimlerden biriymiþ; Ýçiþleri Bakaný olarak düþünülüyormuþ." dedi.

Fatih Portakal, 7'li koalisyonun adayý Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Mansur Yavaþ ve Ýmamoðlu için de düþündüðü yeni planý þöyle ifade etti:

'BAKANLARA 'BAKAN' ATAMA SÝSTEMÝ!

"Bir bomba iddia þöyle: Ýmamoðlu ve Mansur Yavaþ'ýn Cumhurbaþkaný Yardýmcýlýklarý olacaðý düþünülüyor ya, Kabine'de Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý ayrýlacakmýþ. O bakanlarýn üstünde de Ýmamoðlu yer alacakmýþ. Koordinatör Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý gibi. Mansur Yavaþ için de; Tarýmsal Kalkýnma kendisine baðlanacakmýþ."