8. Yargý Paketi TBMM Genel Kurulunda: Teklifin ilk iki maddesi kabul edildi
ABONE OL

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, Ýcra ve Ýflas Kanunu'nda kanun yoluna baþvuru süreleri hafta olarak belirlendiði için buna uyum saðlanmasý amacýyla Hukuk Muhakemeleri Kanunu'ndaki benzer hükümler dikkate alýnarak düzenleme yapýlacak. Süre, hafta olarak belirlenmiþse baþladýðý güne son hafta içindeki karþýlýk gelen günde bitecek.

Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanýlmasý amacýyla Ýcra ve Ýflas Kanunu'nun kanun yollarýna baþvuru bakýmýndan Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na uyumunun saðlanmasý için düzenlemeye gidilecek. Tasdik veya ret kararýna karþý borçlu ve tasdik duruþmasý sýrasýnda itirazda bulunmuþ olan alacaklýlar, teblið tarihinden itibaren 2 hafta içinde istinaf yoluna, istinaf incelemesi üzerine verilen karara karþý da teblið tarihinden itibaren 2 hafta içinde temyiz yoluna baþvurabilecek.

Teklifin ilk iki maddesinin kabul edilmesinden sonra TBMM Baþkanvekili Bekir Bozdað, birleþime ara verdi. Aranýn ardýndan komisyonun yerinde olmamasý üzerine Bozdað, birleþimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattý.

  • 8 Yargý Paketi
  • Ceza Muhakemesi Kanunu
  • Kanun Teklifi