8 yaþýndaki Ahmet'in bayrak sevgisi
ABONE OL

Kayseri Orman Ýþletme Müdürü olan babasý Yasin Biberci'nin yönlendirmesiyle bir yýl önce judoya baþlayan Ahmet Yasin Biberci, bayrak sevgisiyle örnek oldu.

Spordan döndüðünde apartman giriþinde asýlý Türk bayraðýný gören Biberci durup judocu selamý verdi. Daha sonra asansöre yönelen çocuk binmeden önce dönerek tekrar bayraðý selamladý.

Apartmanýn güvenlik kamerasýndan bu anlarý izleyen aile, çocuklarýnýn davranýþýyla gururlandý.

Ahmet'in bayraðý selamladýðý görüntüler bazý sosyal medya hesaplarýndan da paylaþýldý.

Ahmet Yasin Biberci, AA muhabirine, zamanýnda karateyle ilgilenen babasý tarafýndan judoya yazdýrýldýðýný ve sporu çok sevdiðini söyledi.

Þu anda turuncu kuþak taktýðýný ve 15-20 hareket öðrendiðini ifade eden Biberci, "Sporda hep selam veriyorduk, girerken çýkarken. Ondan heveslendim, ben de selam verdim. Apartmana girdim, bayraðý görünce selam verdim, sonra asansöre bindim, buradan da selam verdim. Bizim için 3 þey çok önemli. Biri Kur'an-ý Kerim, ikincisi Türk bayraðý, üçüncüsü de vatanýmýz." diye konuþtu.

Biberci, yaptýðý sporda baþarýlar elde etmeyi ve madalyalar almayý hedeflediðini belirtti.

Orman yangýnlarýna çok üzüldüðünü aktaran Biberci, "Büyüyünce itfaiyeci olmak istiyorum. Yangýnlarý söndürmek, yollardaki aðaçlarý sulamak için. Aðaçlar olmasa biz yaþayamayýz. Bahçemizde bir aðaç bile çok deðerli, onu kesmememiz lazým." dedi.

- "HOÞUMA GÝTTÝ, GURUR DUYDUK"

Yasin Biberci ise oðlunu bir arkadaþýnýn yönlendirmesiyle judoya baþlattýklarýný anlattý.

Görüntüyü izlediðinde evladýyla gurur duyduðunu dile getiren Biberci þunlarý kaydetti:

"Arazideydim, baþka bir arkadaþ götürmüþtü spora. Oðlumu eve býraktýðýný söyleyince akþam olduðu için kameradan baktým. Baktým selam veriyor, asansöre girince tekrar selam veriyor. Eþime gösterdim. O dedi ki 'Orada bayrak var'. Dikkatli baktým, bayrak var. Hoþuma gitti, gurur duyduk tabii. Bayrak, vatan, millet sevgisi ile yetiþtiriyoruz çocuklarýmýzý, gururlandým. Ýstesek yaptýramazdýk o hareketi."