81 ilde operasyon: 200 göçmen kaçakçýlýðý organizatörü yakalandý
ABONE OL

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, ülke genelinde son bir ayda 200 göçmen kaçakçýlýðý organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandýðýný bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, cumhuriyet baþsavcýlýklarý ile Jandarma Genel Komutanlýðý Göçmen Kaçakçýlýðý ve Ýnsan Ticareti ile Mücadele Daire Baþkanlýðý koordinesinde, il jandarma komutanlýklarýnca yapýlan çalýþmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda, göçmen kaçakçýlýðýnda kullanýlan 107 aracýn ele geçirildiðini belirtti.

Ülke genelinde göçmen kaçakçýlýðý organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son bir ayda jandarma tarafýndan aralýksýz düzenlenen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçýlýðý organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandýðýný açýklayan Yerlikaya, göçmen kaçakçýlýðý organizatörlerinden 82'sinin tutuklandýðýný, 31'i hakkýnda adli kontrol kararý verildiðini kaydetti.

Diðer þüphelilerin iþlemlerinin devam ettiðini, yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiðini ve sýnýr dýþý iþlemlerinin derhal baþlatýldýðýný aktaran Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alanlarý tebrik etti.

  • düzensiz göçmen
  • operasyon
  • gözaltý