ABB Baþkan adayý Turgut Altýnok son anketi açýkladý: 4 puan öndeyiz
ABONE OL

Ankara Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Turgut Altýnok aHaber yayýnýna konuk oldu.

Altýnok'un açýklamalarý þöyle:

"ANKETLERDE 3-4 PUAN ÖNDEYÝZ"

Ankaralýnýn iradesi seçim bitmeden bitti demek Ankaralýya saygýsýzlýk olur. Biz yýllardýr siyasetin içindeyiz, her gün sokaklardayým. Ankara'nýn nabzýný 2 yer belirler. Biri Ulus diðeri Kýzýlay. Ankara'nýn yüzde 70'i her gün buraya gelir. Ýnsanlar buraya iþleri için ya da alýþveriþ için gelir. Ulus anketimizde yüzde 50 fark var. Burada yapýlan bütün anketlerde yüzde 50'i önceyiz. Kýzýlay'daki anketlerde yine öndeyiz. Dolayýsýyla sokak sandýðýn göstergesidir.

Hacý Bayram'dan çýktým Ulus'taki hale 3 saate gidebildim. Burada 5 dakikalýk yolu bu kadar sürede gidebildim. Ýnsanlar bizimle beraber ve oylarýnýn gönüllerinin bizle olduðunu söylüyor. Vatandaþlarýmýz bizimle sürekli fotoðraf çektirip dualarýný ettiler. Burasý Ankara'nýn hem kalbi hem merkezidir. Ankara'nýn yüzde 70'ini burasý temsil eder. Her ilçeden buraya bizim insanlarýmýz geliyor. Sokak anketleri Altýnok diyor. Þu anda elimizde son 2 anket var. Anketlerin birinde 3 diðerinde 4 puan öndeyiz. Belediye baþkanlarý þehrin 5 yýlýný deðil geleceðini yönetir.

"ANKARA'YI METRO AÐLARIYLA ÖRECEÐÝZ"

Göreve gelir gelmez ilk olarak Ankara'nýn trafiðini çözeceðiz. Büyükþehirlerde trafiði azaltmanýn en iyi yolu metrodur. Ankara'yý metrolarla donatacaðýz. 3-4 yýlda Ankara'yý metro aðlarýyla öreceðiz. Metrolarýn yanýnda otoparklar yapacaðýz. Toplu taþýmayý yer altýna indirerek sorunu çözeceðiz. Burasý Türkiye'nin baþkenti burasý sýradan bir il deðil. Ankara'da her gün iþe gidenler trafikteki durumunu bir gözden geçirsin. eðer biz kredi vermeseydik 400 araç aldý otobüs filolarý eskidi.

"EMEKLÝLERE 5 BÝN LÝRA ÖDEYECEÐÝZ"

Emeklilerimizin hayatný kolaylaþtýracaðýz, ciddi destek olacaðýz. Sosyal refah desteði alan emeklimize bin deðil 5 bin lira vereceðiz. Alzheimer köyü kuracaðýz. Yaþlý bakým merkezine ihtiyacýmýz var

20 BÝN ÖÐRENCÝYE BURS ÝMKANI

Hem yaþlýlar hem de gençlerimiz için projelerimiz var. Gençlere ulaþýmý ücretsiz yapacaðýz 18 yaþ ve üzeri gençlerimize... Özel halk otobüsü ya da minibüse bindiðinde gençlerimizin ulaþým ücretini biz karþýlayacaðýz. 20 bin öðrencimize burs vereceðiz. Gençlik merkezleri kütüphaneler yapacaðýz. 10 bin öðrencimize yurt, evde kalmak isteyen öðrencilerimize bin TL kira desteði ödeyeceðiz. 400 bin öðrenciye süt ve kahvaltý desteði yapacaðýz. Kantin kart vereceðiz öðrencilerimiz böylece istediklerini alabilecekler.

"EN KÜÇÜK DEPREMDE ANKARA'DA BÝRÇOK EV YIKILIR"

Ankaralýya yardýmlarý azalttýlar. Belediye bütçesi yardým payýný yüzde 8'den yüzde 4'e düzelttiler. Ankara'da binlerce binanýn kentsel dönüþüme girmesi gerekiyor. Küçük bir depremde Ankara'da birçok ev yýkýlýr çünkü bu binalar artýk eskidi. Vatandaþýmýzdan da çok talep var.

"SOKAK KÖPEKLERÝ CÝDDÝ TEHDÝT HALÝNE GELDÝ"

Baþý boþ sokak hayvanlarý için çözüm hazýr. Çözerse Altýnok çözer. Þöyle de bir yanlýþ anlaþýlma var. Sokaklardaki bu köpekler donuyor soðukta. Birisi merhamet eder yiyecek verirse ancak öyle besleniyor. Ciddi bir tehdit haline geldi. Gezdiðim her yerde böyle bir talep geldi. Yaþam alanýmýz var burada köpeklerimizin bakýmý aþýsý yapýlýyor. Bu hayvanlarýmýza doðal konforlu bir yaþam alaný sunacaðýz.