PKK/YPG ve FETÖ sempatizanları Kanter’i de yalnız bırakmadı
ABONE OL
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen’e bağlılık yemini etmesinin ötesinde soyadını da Gülen olarak değiştiren firari FETÖ’cü Enes Kanter, Türkiye karşıtı algı operasyonunu Türkiye düşmanı senatörlerle sürdürüyor.
 
Lankford: FETÖ’nün Senato’daki hamisi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında kırmızı bülten başvurusunda bulunulan firari FETÖ’cü Kanter, örgütün ABD Senatosundaki hamisi Cumhuriyetçi Senatör James Lankford’la kameralara poz vererek, “İyi bir dostla bir araya gelmek her zaman memnuniyet vericidir.” notunu paylaştı.
 
Rubio: FETÖ’cülerin kara propaganda kapısı
 
Kendisini “2021 yılında vatandaşlığına geçeceği ABD’nin bir vatandaşı” olarak gören FETÖ’cü Kanter, örgüte kucak açmasıyla meşhur bir diğer senatör olan Marco Rubio’yla da el ele vererek Türkiye aleyhinde asılsız iddialar ortaya atarak algı operasyonu yürütmeye çalıştı.
 
Konuyla ilgili bir video bile hazırlayan Senatör Rubio, “Enes Kanter’le ilgili süreci yakından takip ettik ve kendisi şu an ABD’de yeşil kart sahibi oldu. Erdoğan karşıtı söylemleri nedeniyle Kanter’in Türkiye’deki evini yıkmaktan beter ettiler.” dedi.
 
Söz konusu videoda Kanter’in terörizmle suçlandığını söyleyen Rubio, Kanter’in FETÖ bağlantısını örtbas etmeye çalışıp bunu yalnızca sosyal medyadan paylaşılan bir mesaja indirgemeye çalışarak, “Tek yaptığı, Erdoğan karşıtı tweet atmaktı. Artık can korkusu yaşıyor. Türkiye’nin kendisini öldürebileceği korkusuyla takım arkadaşlarıyla Avrupa’ya bile gidemedi.” sözlerini kullandı.
 
Firari FETÖ’cü Kanter’in hakkında Interpol’den kırmızı bülten çıkarıldığını söyleyen Rubio, bu durumu Türkiye karşıtı propaganda fırsatına çevirerek, “Söz konusu durum, düşüncelerini açıkça ifade edebilenlere destek veren bir ulus olmaya devam etmemiz gerektiği noktasındaki bir hatırlatıcıdır.” dedi.
 
FETÖ’cü Kanter’in terör örgütü propagandası yaparak diğer örgüt mensupları için de ABD Senatosunda ve medyasında Türkiye karşıtı söylemlerini sürdürmesini “ifade özgürlüğü, insan hakları ve hukuka saygı” çerçevesinde değerlendiren Rubio, “Bu gibi durumlarla karşılaştığımız her zaman sesimizi yükseltip kendilerine destek vereceğiz.” diye konuştu.
 
Schumer: Trump’a “Kürdistan’ı tanı” çağrısı
 
“Filistin’i ekonomik olarak boğmak gerek” sözü ve ABD Başkanı Donald Trump’a yaptığı “Kürdistan’ı tanı” çağrılarıyla hatırlanan Senatör Chuck Schumer’le de bir araya gelen FETÖ firarisi Enes Kanter, “Kendisiyle harika bir konuşma gerçekleştirdik.” notunu paylaştı.
 
Schiff: Afrin’de PKK/YPG için, ABD’de FETÖ’cüler için kol kanat
 
Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a bir mektup yazarak Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK/YPG’liler için ağlayan ve “Türkiye’nin Afrin’de uyguladığı şiddetten” yakınan Senatör Adam Schiff’le samimi pozlar veren FETÖ’cü Kanter, “Sizinle buluşmak büyük bir onurdur. Demokrasi ve İnsan Hakları konusundaki duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
 
Terör örgütü PKK/YPG sempatizanlığının yanı sıra, Adam Schiff, FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışmasının ardından örgütün elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iade edilmemesi noktasında en fazla direnç gösteren senatörler arasında bulunuyor.