ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oðlu için iade talepnamesi hazýrlandý
ABONE OL

Adalet Bakanlýðý, Ýstanbul'da yol kenarýndaki ATV motorlu gruba çarpýp 1 kiþinin ölümüne neden olduktan sonra yurt dýþýna kaçan T.C. (17) ile annesi Eylem Tok'un iadesi için talepname hazýrladý.

Ýstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada T.C. yönetimindeki cip, emniyet þeridinde arýza nedeniyle duran ATV'ye çarparken, kazada Oðuz Murat Acý hayatýný kaybetti, 4 kiþi yaralandý. Kazanýn ardýndan T.C., yazar annesi Eylem Tok ile birlikte Ýstanbul Havalimaný'ndan Mýsýr'a kaçtý. Tok ve oðlu, daha sonra ABD'ye geçti.

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan yürütülen soruþturma kapsamýnda, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkýnda yakalama kararý çýkarýldý. Tok ve oðlunun hem diplomatik yollar, hem de Interpol aracýlýðýyla Türkiye'ye iadeleri istendi. Adalet Bakanlýðý þüphelilerin iadesi için ABD makamlarýyla irtibata geçti. Bakanlýk, T.C. ve onu yurt dýþýna kaçýran annesi Tok'un, ABD'den iadesi için talepname hazýrladý. Talepnamenin bir hafta içinde ABD makamlarýna iletileceði belirtildi.

- NE OLMUÞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracýndan biri arýzalanmýþ, yol kenarýna çekilen arýzalý araç tamir edilmeye çalýþýldýðý sýrada ayný yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmýþtý.

Kaza sonucu yaralanan Oðuz Murat Acý, Ý.G., T.A., S.K. ve H.T. hastaneye kaldýrýlmýþ, Acý, yapýlan müdahaleye raðmen kurtarýlamamýþtý.

Yapýlan incelemede, kazaya neden olan 17 yaþýndaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracýyla buradan uzaklaþýp saat 02.00 sýralarýnda Ýstanbul Havalimanýna gittikleri, 04.30 sýralarýnda da Mýsýr'a uçtuklarý tespit edilmiþti.

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma kapsamýnda, Mýsýr'a kaçan sürücü T.C. ve Eylem Tok hakkýnda yakalama kararý çýkarýlmýþ, sonrasýnda da kýrmýzý bülten çýkarýlmasý talebiyle Adalet Bakanlýðýna yazý yazýlmýþtý.