ACEP'le binlerce hükümlü ailesiyle görüntülü görüþtü
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamaya göre, Adalet Bakaný Tunç, projede, hükümlü ve tutuklulara görüntülü görüþme imkanýnýn saðlanmasýnýn yaný sýra, e-Doktor, e-Mektup, e-Sayým, e-Dilekçe gibi birçok uygulama üzerinde de çalýþýldýðýný bildirdi.

Tutuklu ve hükümlülere aileleriyle görüþme imkaný saðlayan projenin 164 ceza infaz kurumunda uygulandýðýný bildiren Bakan Yýlmaz Tunç, þunlarý kaydetti:

"Ceza infaz sisteminde dijital teknolojinin kullanýmý için yeni bir çaðýn baþlangýcýndayýz. Bu anlamda ACEP, dünyaya örnek gösterebileceðimiz önemli projelerimiz. Özellikle teknolojiyi, UYAP sayesinde bakanlýðýmýzýn ve taþra teþkilatýmýzýn tüm birimlerinde, ACEP projesiyle de ceza infaz kurumlarýmýzda kullanýyoruz. ACEP, görüntülü ve sesli görüþme vasýtasýyla hükümlülerin eþ, çocuk, aile ve akrabalarýyla baðlarýný güçlü tutmalarýný saðlýyor. 185 milyona yakýn görüþmenin gerçekleþtiði proje kapsamýnda, 164 ceza infaz kurumunda bugüne kadar 750 bine yakýn hükümlü ve tutuklu, 900 binden fazla yakýnýyla sesli ve görüntülü iletiþim kurdu."

1 Ekim 2020'de Sincan Kadýn Kapalý Ceza Ýnfaz Kurumunda pilot uygulamasýna baþlanan proje, 164 kuruma yaygýnlaþtýrýldý.

  • ceza infaz kurumu iletiþim
  • aile görüþme imkaný
  • Akýllý Teknolojiler Projesi