Açýk artýrmaya yoðun ilgi! Arap tayý 6 milyon liraya satýldý
ABONE OL

TÝGEM'den yapýlan yazýlý açýklamaya göre, TÝGEM'in 2024 yýlý ikinci elit tay satýþý, Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen müzayedeyle gerçekleþtirildi.

Eskiþehir'in Mahmudiye ilçesindeki Anadolu Tarým Ýþletmesinde yetiþtirilen üstün genetik yapýya sahip 15 safkan Arap elit tayý için yapýlan açýk artýrma, yoðun ilgi gördü.

Müzayedede "Turbo"nun yavrusu olan "Özmen Bey" isimli tay, 6 milyon lira bedelle Ömer Bilir tarafýndan satýn alýndý.

26 MÝLYON LÝRA HASILAT ELDE EDÝLDÝ

TÝGEM, açýk artýrmada toplam 26 milyon 300 bin lira hasýlat elde etti.

TÝGEM Genel Müdür Yardýmcýsý Ýsmail Bülbül, müzayededeki konuþmasýnda, Osmanlý Devleti'nin kuruluþ yýllarýna dayanan safkan Arap atý yetiþtiriciliðinde TÝGEM'in üstlendiði görevin önemine iþaret etti.

Profesyonel bir yaklaþýmla yetiþtiricilik faaliyetlerine devam eden TÝGEM'in bu genetik kaynaðýn ýslah edilerek bugüne kadar ulaþmasýna ciddi katký saðladýðýný ifade eden Bülbül, safkanlarýn her birinin þampiyon adayý genetik kapasiteye sahip olduðunu vurguladý.

TÝGEM'in 2024 yýlý son safkan Arap elit tay satýþýnýn 22 Ekim Salý günü Ýstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapýlacaðý, bu müzayedede Karacabey Tarým Ýþletmesinde yetiþtirilen en seçkin safkan elit taylarýn camianýn beðenisine sunulacaðý kaydedildi.

  • arap tayý
  • açýk artýrma
  • tigem