Adalar'daki vatandaþlardan ÝBB'ye tepki:  Burasý ÝETT'nin araç deneme istasyonu deðildir
ABONE OL

Büyükada Saat Meydaný'nda toplanan grup adýna okunan "Ada Dostlarý ve Türkiye Yazarlar Sendikasý" imzalý basýn açýklamasýnda, minibüslerin; bisikletlinin, yayanýn, yaþlýnýn, çocuklarýn, kirpinin, kedinin, köpeðin yolunu kestiði ifade edildi.

Adalar'ýn doðal güzelliðini, kültürel zenginliðini sürdürebilmek ve gelecek kuþaklara taþýyabilmek için minibüslerin ada yollarýndan çýkarýlmasý gerektiði belirtilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Adalar hepimizindir, buradaki sorunlar 'modern hizmet' adý altýndaki makyajlarla çözülemez. Dünya mirasý Adalar'a sahip çýkmak tüm insanlarýn görevidir. Beton kentten kaçan Ýstanbullularýn huzur bulduðu doða harikasý Adalar'ý þehirleþtirmek akýl ve mantýk dýþýdýr. Azmanbüs kesinlikle vizyonsuzluktur, cehalettir. Adalar, ÝETT'nin araç deneme istasyonu deðildir. Ýstanbul'a bir saat uzaklýkta özel bir ekosistemdir. Ada sakinlik ve sessizliktir. Adalýlar ve misafirlerimiz, kuþ seslerinin yerine korna sesleri ve araba gürültüsü istemiyor. Dünyadaki benzer adalarýn ulaþým þeklini araþtýrmadan yola çýkan kamu yöneticilerini akla ve mantýða davet ediyoruz."

Grup, açýklamanýn ardýndan Çýnar Meydaný'na yürüdü.

  • Adalar ÝETT
  • Minibüs Protestosu
  • Özel Ekosistem