Adalet Bakaný Tunç: Bugün 'insan haklarý' diye bas bas baðýranlarýn çifte standardýný üzülerek görüyoruz
ABONE OL

Tunç, Kurban Bayramý namazýný Bartýn'daki Þadýrvan Camisi'nde kýldý. Namazýn ardýndan cemaatle bayramlaþan Tunç, basýn mensuplarýna çikolata ikram etti.

Cami çýkýþýnda gazetecilere açýklama yapan Tunç, hayýrlara vesile olmasýný niyaz ederek Türk milletinin ve Ýslam aleminin bayramýný tebrik etti.

Bakan Tunç, bayramda da çalýþan baþta saðlýk personeli, sýnýr boylarýndaki askerler ve güvenlik güçleri ile kamu personeli ve özel sektörde çalýþanlara kolaylýklar diledi, þehit ailelerinin ve gazilerin bayramýný kutladý.

Bayramlarýn, kardeþliðin, dayanýþmanýn doruk noktasýna çýktýðý, paylaþmanýn arttýðý günler olduðunu belirten Tunç, Kurban Bayramý'nýn barýþa ve huzura vesile olmasýný temenni etti.

Gazze ve Filistin'den dolayý buruk bayram geçirdiklerini dile getiren Tunç, "9 aydan bu yana devam eden katliam söz konusu. 37 binden fazla Filistinli þehit edildi. Ýsrailli saldýrganlar maalesef 16 binden fazla çocuðu katlettiler. 10 binden fazla kadýn katledildi. Maalesef bunlar dünyanýn gözü önünde gerçekleþtirildi. Çocuk, kadýn katilleri maalesef durdurulamadý. Mülteci kamplarý, ibadethaneler, cami ve kilise ayrým yapýlmadan bombalandý. Hastaneler bombalandý ve dünyanýn gözü önünde soykýrým iþlenmeye devam ediliyor." diye konuþtu.

Tunç, insanlýðý temsil eden, bu tür sorunlarý çözmek için görevli olan uluslararasý kuruluþlarýn etkisiz kaldýðýný 9 aydan bu yana tüm çýplaklýðýyla gördüklerine dikkati çekti.

Bakan Tunç, Soykýrým Sözleþmesi'ni ihlal ettiði için Ýsrail aleyhine Uluslararasý Adalet Divanýnda dava açýldýðýný anýmsatarak, þöyle devam etti:

"Ýsrail yargýlanmaya baþlandý. Ýsrail'in aleyhinde Soykýrým Sözleþmesi'ni ihlal ettiði için tedbir kararlarý verildi. Maalesef tedbir kararlarý uygulanamadý. Ýsrail'in bu saldýrýlarý durdurmasý noktasýnda mahkeme kararý var ortada ama bu mahkeme kararý maalesef icra edilemiyor. Bu anlamda Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinin de etkisiz kaldýðýný görüyoruz. Uluslararasý Ceza Mahkemesi, baþsavcýsý soruþturma baþlattý. Bu soruþturma çerçevesinde Ýsrailli yöneticiler hakkýnda yakalama kararý talep etti. Maalesef bunun da icra kabiliyetinin olmadýðýný hep beraber üzülerek görüyoruz."

- "BU BAYRAM MÜSLÜMANLARIN HÜZÜN DUYDUÐU SON BAYRAM OLSUN"

Uluslararasý sistemin, insanlýðýn sorunlarýna çare olamadýðýnýn Filistin ve Gazze'deki katliamlarda da net þekilde görüldüðünü vurgulayan Tunç, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, "Dünya 5'ten büyük" diyerek, uluslararasý sistemin ve kuruluþlarýn, insanlýðýn sorunlarýna çare olmasý gerektiðini, çare olamýyorsa burada problem olduðunu ve uluslararasý sistemin revizyona tabi tutulmasý gerektiðini baþta BM kürsüsü olmak üzere her platformda söylediðini, Ýtalya'daki G7 Zirvesi'nde de Gazze ve Filistin'de akan kanýn durdurulmasý için liderlerle görüþmeler yaptýðýný ifade etti.

Tunç, 9 aydan bu yana da Türkiye'nin Gazze'de akan kanýn durdurulmasý için mücadelesini en güçlü þekilde sürdürdüðünü, Filistinlilere insani yardým konusunda desteðini hiçbir zaman esirgemediðini dile getirdi.

Dünyada insan haklarýný savunmaya devam edeceklerinin altýný çizen Tunç, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Bugün 'insan haklarý' diye bas bas baðýran, 'çocuk ve kadýn haklarý' diyen uluslararasý kuruluþlarýn, Filistin ve Gazze söz konusu olduðunda nasýl çifte standart içerisinde olduklarýný maalesef hep beraber üzülerek görüyoruz. Türkiye olarak insan haklarýný, dünyada hakký, hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceðiz. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde bunu güçlü þekilde devam ettirmenin gayreti içerisinde olacaðýz. Temennimiz bir an önce oradaki akan kanýn durmasý, çocuk katillerinin bir an önce yargý huzurunda hesap vermesi ve cezalandýrýlmasý. Önünde sonunda bu gerçekleþecek. Bu bayram Ýslam aleminin, Müslümanlarýn sýkýntý çektiði, hüzün duyduðu son bayram olsun. Bütün temennimiz bu. Türkiye olarak Filistinli kardeþlerimizin yanýnda, onlarýn destekçisi olmaya devam edeceðiz."