Adana Büyükþehir Belediyesinde rüþvet soruþturmasý! 12 sanýk için istenen ceza belli oldu
ABONE OL

Ýl Emniyet Müdürlüðü Bilgi Teknolojileri ve Haberleþme Þube Müdürlüðü'ne bir reklam firmasý sahibi, 22 Temmuz 2022'de 'Rüþvet vermeden ihale alamýyoruz' diyerek Adana Büyükþehir Belediyesi'nin bazý çalýþanlarý ile reklam ajanslarý sahipleri hakkýnda þikayetçi oldu. Ýhbarla Cumhuriyet Savcýlýðý tarafýndan soruþturma baþlatýldý. Þüphelileri teknik ve fiziki olarak takip eden Kaçakçýlýk ve Organize Suçlar Þube Müdürlüðü ekiplerinin, 18 Aralýk 2023'te yaptýðý operasyonda, danýþman Mürüvet Sýzlý, Büyükþehir Belediyesi çalýþaný Mehmet Ýlker Tutuþ (42), belediye bürokratý Mehmet D. (39) ile reklam ajansý sahipleri ve temsilcileri olan Semih Dizidar (46), Süleyman Aydoðan (36), Tahir Cem Oðulhan (42), Umut Þ. (46), Yüksel Y. (61), Murat Ý. (49), Can K. (47) Mehmet Fatih G. (41) gözaltýna alýndý.

5'Ý TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgularý tamamlandýktan sonra adliyeye sevk edilen Mürüvet Sýzlý, Mehmet Ýlker Tutuþ, Semih Dizidar, Süleyman Aydoðan, Tahir Cem Oðulhan tutuklanýrken, diðer þüpheliler ise serbest býrakýldý. Soruþturmasýný tamamlayan cumhuriyet savcýsý, 12 sanýkla ilgili, 'Kamu kurum veya kuruluþlarýnýn ihalesine fesat karýþtýrmak, rüþvet vermek, rüþvet almak' suçlarýndan iddianame hazýrladý. Adana 3'üncü Aðýr Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 27 sayfadan oluþan iddianame, incelemenin ardýndan kabul edildi.

7 ÝLE 19 YIL ARASINDA HAPÝSLERÝ ÝSTENÝYOR

Savcý, sanýklardan Sýzlý, Tutuþ, Mehmet D., Dizidar, Aydoðan ve Oðulhan'ýn, kamu kurum veya kuruluþlarýnýn ihalesine fesat karýþtýrmak suçlarýndan 7'þer yýl, rüþvet almak, vermek suçundan ise 12'þer yýl olmak üzere toplam 19'ar yýla kadar, diðer sanýklarýn ise kamu kurum veya kuruluþlarýnýn ihalesine fesat karýþtýrmaktan 7'þer yýla kadar hapis cezasý ile cezalandýrýlmalarýný talep etti.

Ýddianamede, emniyet müdürlüðüne yapýlan ihbara, ihalelerle ilgili alýnan bilirkiþi raporuna, dijital materyallerin incelenmesine, fesat karýþtýrýldýðý iddia edilen 11 ihale ve rüþvet bilgilerine, WhatsApp yazýþmalarýyla sanýklarýn savunmalarýna yer verildi. Tüm sanýklar ise savunmalarýnda suçlamalarý kabul etmedi.

  • adana belediye
  • reklam fesadý
  • rüþvet iddiasý