Adana'da 50 milyon TL'lik sahte altýn operasyonu: 13 þüpheli yakalandý
ABONE OL

Ýçiþleri Bakanlýðý, Adana merkezli 4 ilde piyasaya sahte altýn sürmeye çalýþanlara yönelik düzenlenen "Ayar-3" operasyonlarýnda 13 kiþinin yakalandýðýný bildirdi.

Bakanlýk, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Kaçakçýlarýn ve sahteciliðe bulaþanlarýn enselerindeyiz. Milletimizin destek ve dualarýyla onlara da göz açtýrmayacaðýz." ifadelerini kullandý.

Adana merkezli 4 ilde piyasaya sahte altýn sürmeye çalýþanlara yönelik "Ayar-3" operasyonlarýnýn düzenlendiðini belirten Yerlikaya, sahte altýn atölyesinde yaklaþýk deðeri 50 milyon lira olan 3 bin 646 çeyrek altýn, 811 yarým altýn, 1614 tam altýn ile 57 reþat altýný ele geçirildiði bilgisini verdi.

Operasyonlarda 13 kiþinin yakalandýðý aktaran Bakanlýk, þunlarý kaydetti:

"Adana Cumhuriyet Baþsavcýlýðý koordinesinde, Adana Emniyet Müdürlüðü KOM Þube Müdürlüðünce yapýlan çalýþmalar sonucu, Adana merkezli Mersin, Yozgat ve Kahramanmaraþ'ta "Ayar" operasyonlarý düzenlendi. Operasyonlar sonucu, 14 tam altýn kalýbý, 13 yarým altýn kalýbý, 10 çeyrek altýn kalýbý, 10 altýn kalýplarýna ait halka, 4 basýma hazýr pul altýn ve sipariþlere ait evraklara el konuldu. Adana Cumhuriyet Baþsavcýlýðýmýzý ve operasyonlarý gerçekleþtiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaðýnýza taþ deðdirmesin. Milletimizin duasý sizinle."

  • sahte altýn
  • operasyon
  • Adana