Adana'da aile faciasý! Eþini ve oðlunu öldüren sanýk için müebbet istendi
ABONE OL

Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde, 10 katlý bir apartmanýn 9'uncu katýndaki dairede 19 Aðustos 2023'te Cem Suna ile eþi Deniz (43) ve oðlu Alperen (16) arasýnda tartýþma çýktý. Tartýþmanýn büyümesi üzerine iddiaya göre, Cem Suna, mutfaktan aldýðý býçakla eþini ve oðlunu býçakladý. Suna, ardýndan da býçakla kendine zarar verdi. Sesleri duyan komþularýnýn ihbarý üzerine adrese polis ve saðlýk ekibi sevk edildi. Daireye giren polis, 3 kiþilik aileyi yerde kanlar içinde bulunca saðlýk ekibini çaðýrdý. Saðlýk ekibi, Deniz Suna ile oðlunun öldüðünü belirledi. Yaralý Cem Suna ise hastaneye kaldýrýldý.

KENDÝSÝNDE 26 BIÇAK YARASI TESPÝT EDÝLDÝ

17 yýllýk eþi Deniz Suna'yý 39, oðlu Alperen'i ise 49 býçak darbesiyle öldürdüðü, kendisinde ise 26 býçak yarasý bulunan Cem Suna, hastanedeki tedavisinin ardýndan taburcu olup, 4 Eylül 2023'te tutuklandý.

"OLANLARDAN HABERÝM YOK"

Sanýk Cem Suna hakkýnda Adana 12. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde 'Eþ olan kadýný kasten öldürme, alt soydan akrabayý kasten öldürme' suçlarýndan açýlan davanýn duruþmasý yapýldý. Duruþma öncesi kadýn haklarý savunucusu da olan Seyhan Belediye Baþkaný Avukat Oya Tekin, Adana Baro Baþkaný Semih Gökayaz, duruþma salonu önünde bekleyen ailelere destek verdi. Duruþmaya tutuklu sanýk Cem Suna gelmedi. Öldürülen Deniz Suna'nýn annesi Neriman Toker, babasý Mehmet Servet Toker, kýz kardeþi Duygu Ýþler ile taraflarýn avukatlarýnýn da hazýr bulunduðu duruþmada mahkeme savcýsý esas hakkýndaki mütalaasýný verdi. Savcý sanýk Cem Suna'nýn 'Eþini ve oðlunu kasten ve canavarca hisle öldürmek' suçundan 2 kez aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý ile cezalandýrýlmasýný istedi. Duruþmaya gelmeyen sanýk Cem Suna, daha önceki duruþmada yapýþtýðý savunmasýnda, olay günü iþ yerinden eve geldiðini, bir süre eþi ve oðlu ile balkonda oturduklarýný daha sonra oturma odasýna geçtiklerini belirterek, "Oturma odasýnda otururken ben uyumuþum. Uyandýðýmda kendimi hastanede buldum. Evde yaþanan olaydan haberim yok. Eþim ve oðlumu ben öldürmedim" demiþti.