Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST'e, 1,5 milyondan fazla katýlým bekleniyor
ABONE OL

Köþger, Adana Havalimaný'nda gerçekleþtirilecek TEKNOFEST'e iliþkin Valilikte gazetecilere açýklama yaptý.

Havacýlýk, uzay ve teknoloji festivaline yüksek katýlým beklediklerini dile getiren Köþger, "Þu ana kadar öðrencilerin, yarýþmacýlarýn müracaat sayýsý oldukça fazla. TEKNOFEST'in 1,5 milyon ziyaretçiyi aþacaðýný öngörüyoruz." dedi.

Vali Köþger, geçen senelerdeki TEKNOFEST'lere bölgeden katýlýmýn yoðun olduðunu ifade ederek, "Bu yýl da Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve bölgenin tamamýndan çok yüksek katýlým bekliyoruz. Tüm Türkiye'ye hitap edecek, örnek olacak bir festivali inþallah gerçekleþtireceðiz." diye konuþtu.

Adana'nýn, Uluslararasý Portakal Çiçeði Karnavalý ve Lezzet Festivali gibi büyük etkinliklere ev sahipliði yaptýðýný anýmsatan Köþger, þunlarý kaydetti:

"TEKNOFEST'i de ayný þekilde ve çok büyük baþarýyla gerçekleþtireceðimizi öngörüyoruz. Ýnþallah Bayraktar ailesi gelecek, Türk Yýldýzlarý, hava gösterileri, yarýþmalar olacak. Elon Musk da katýlým için söz vermiþti. Kendisini bekliyoruz."

Kentte 2-6 Ekim'de düzenlenecek TEKNOFEST'te, hava gösterileri, bilim þovlarý, TEKNOFEST keþif oyunu, simülasyon deneyim alanlarý, eðitici atölyeler, paydaþ ve sponsor markalara ait etkinlik stantlarýnýn yaný sýra sergiler, gösteriler, konserler yer alacak.