Aday gösterilmediði için CHP'den istifa eden  belediye baþkaný iþçi kýyýmýna kalktý!
ABONE OL

Artvin'de 31 Mart yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sular durulmuyor. Belediye Baþkaný Demirhan Elçin'i partisi aday göstermeyince Elçin, partisinden istifa etti. Elçin, istifasýnýn ardýndan CHP'li belediye çalýþanlarýný iþten çýkarttýðý ve mobbing uyguladýðý iddiasýyla CHP Ýl Baþkaný Orhan Atan ve partililerin tepkisini çekti.

Belediye binasý önünde partililer ile toplanarak basýn açýklamasý yapan CHP Ýl Baþkaný Orhan Atan "Artvin belediye baþkanlýðý için partimizin yetkili kurullarý tarafýndan adaylýðýna genel merkezimizin yaptýðý yoðun araþtýrma ve anketler neticesinde mevcut belediye baþkanýný uygun görülmemiþ, partimiz, Artvin halkýnýn yakýndan tanýdýðý ve çok sevdiði Bilgehan Erdem öðretmenimizi Cumhuriyet Halk Partisi belediye baþkanlýðý adaylýðýna atamýþtýr. Aday adaylýðý süreci ve adaylýk açýklamasýndan sonraki süreçte Demirhan Elçin'in yapmýþ olduðu uygunsuz açýklamalar, partililikle ve belediye baþkanlýðý kimliðiyle asla uyuþmamaktadýr. Bu durum tüm kamuoyunun da malumudur. Bu açýklamalardan öte belediye baþkanýnýn yaptýðý son davranýþ, bardaðý taþýran son damla olmuþtur. Þöyle ki, Belediyemizde alýn teriyle çalýþýp evine ekmek götürmek isteyen çalýþanlarýna, bizim çocuklarýmýza, kendisi aday olmadýðý için mobbing uygulamak baský yapmak, çalýþanlarýn yerlerini deðiþtirmek sosyal medya hesaplarýndan çýktý alýp onlarý iþten çýkarmak, tehdit etmek, zorla emekliye sevk etmekle tehdit etmek, bu da yetmemiþ gibi iþlerine son vermek ne belediye baþkalýðýna ne de Artvinlilik kimliðine yakýþýr" dedi.

Elçin'in daha önce de iþçileri iþinden çýkardýðýný aktaran Atan, "Bu kötülükleri Demirhan Elçin bundan önce de yaptý, birkaç çalýþanýmýzý iþten çýkardý, onu uyardýk ama bizleri yine dinlemedi. Demirhan Elçin maalesef sen, Artvin'e ve Artvinliye layýk olamadýn, sen evladýn yaþýnda çocuklara hakaret ettin, onlarý iþinden gücünden ettin. Senin seçilmen için canla baþla çalýþan ailelerin çocuklarýný aþaðýladýn, insan yerine koymadýn. Senin bugün iþgal ettiðin koltukta binlerce insanýn emeði, alýn teri var" diye konuþtu.

"BAÞKANLIKTAN DA ÝSTÝFA ET"

Elçin'in baþkanlýktan istifasýný isteyen Atan, "Baþkan, þayet siyasete devam edeceksen, eðer sen Artvinliysen eðer mert olmakla, korkusuz olmakla övünüyorsan belediye baþkanlýðýndan da istifa et, gel er meydanýna, gel er meydanýna yarýþalým. Gel tüm Artvin ile kurduðumuz büyük Artvin ittifakýyla yarýþ. Baþkan, senin kýrdýðýn her kalbi, senin yýktýðýn her köprüyü sevgiyle, dostlukla, kucaklaþmayla, dayanýþmayla yeniden kuracaðýz, senin kuruttuðun birliktelikle, hoþgörü kültürünü Artvin'de, ata dede topraðýmýzda yeniden inþa edeceðiz. Biz bu iþçilerin hakkýný koruyamazsak bizlere bu koltuklar haram olsun. Baþkan unutma; er geç helalleþmek gerekecek. Ama bil ki ne partimiz ne de biz Artvinliler sana hakkýmýzý helal etmiyoruz" ifadelerini kullandý.

Öte yandan Artvin Belediye Baþkaný Demirhan Elçin geçtiðimiz Aralýk ayýnda partisi tarafýndan seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceðini anlayýnca belediye önünde bir basýn açýklamasý düzenlemiþ ve aday adaylýðý sürecini durdurduðunu açýklamýþtý.