AFAD duyurdu! Tokat'ta 4.7 büyüklüðünde deprem meydana geldi
ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baþkanlýðýnýn internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.06'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Sarsýntýnýn 9,97 kilometre derinlikte olduðu belirlendi.

Deprem üssü olan Sulusaray ilçesinin yaný sýra çevre ilçeler ve kent merkezinde sarsýntýyý hisseden bazý vatandaþlar dýþarý çýkarak bekledi.

Tokat Valisi Numan Hatipoðlu, AA muhabirine, vatandaþlara geçmiþ olsun dileklerini iletti.

Hatipoðlu, "Þu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diðer kurumlar sahada araþtýrmalarýný sürdürüyorlar. Köy ve mezralarý tek tek taramaya devam ediyoruz." dedi.

SÝVAS VE YOZGAT'TA HÝSSEDÝLDÝ

Tokat'ýn Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

Tokat'ýn Sulusaray ilçesi Yozgat il sýnýrýna yakýn bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

"OLUMSUZ BÝR DURUM BULUNMAMAKTADIR"

AFAD, depreme iliþkin "Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 01.06'da meydana gelen 4.7 büyüklüðündeki deprem sonrasý, an itibarýyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadýr. Saha tarama çalýþmalarý devam etmektedir. Etkilenen vatandaþlarýmýza geçmiþ olsun dileklerimizi sunarýz." açýklamasýnda bulundu.