Aðaca düþen yýldýrým sonucu 29 koyun telef oldu
ABONE OL

Olay, sabah saatlerinde Gebze ilçesine baðlý Pelitli Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancýlýk ve çiftçilikle uðraþan Engin Elmas'a (65) ait koyunlardan bazýlarý etkili olan saðanak nedeniyle aðacýn altýna girdi. Aðaca yýldýrým düþmesi sonucu 29 koyun ölürken, büyük üzüntü yaþayan Elmas, hayvanlarýn yaðmurdan korunmak için aðacýn altýna girdiðini ifade etti.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Hayvan sahibi, "Yýldýrým düþmesiyle de maalesef hepsi telef oluyor. Çok üzgünüz ama Allah'tan gelene de bir þey diyemeyiz. Doðma, büyüme hayvancýlýk yapýyoruz. Babam da hayvancýydý. Ben de oðlum da bu iþi yapýyor. Gebze'de uzun yýllardýr çiftçilik yapan bir aileyiz. Bugün bizi üzen bir durumla karþýlaþtýk. Ýlk defa baþýmýza geliyor ve gerçekten çok üzgünüz" dedi.

ZÝRAAT ODASI BAÞKANI'NDAN AÝLEYE ZÝYARET

Gebze Ziraat Odasý Baþkaný Ayhan Pekþen de olay yerine giderek hayvanlarý ölen aile ile görüþtü. Elmas'a destek olacaklarýný ifade eden Pekþen, "Engin Elmas, bölgemizin güzel üreticilerinden biridir. Bugün böylesi talihsiz bir olayla karþýlaþtý. Kendisinin yanýnda olduðumuzu ve tüm imkanlarýmýzý, büyükþehir belediyemiz olsun, kamu olsun, seferber edeceðimizi söyledik. Bölgemizde baþka problemler de oluþtu; seralarýmýz var, onlarda da büyük hasarlar meydana geldi. Oda olarak tüm üreticilerimizin yanýndayýz" diye konuþtu.