AJet Ýstanbul ile Bosna Hersek'in Tuzla kenti arasýnda uçak seferlerine baþladý
ABONE OL

Bakan Uraloðlu, AJet'in, Ýstanbul Sabiha Gökçek Havalimaný'ndan Bosna Hersek'in Tuzla Havalimaný'na yaptýðý ilk uçuþa ve bu uçuþ vesilesiyle düzenlenen törene katýldý.

Burada yaptýðý konuþmada, Tuzla'da meydana gelen sel felaketinde hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil þifa dileyen Uraloðlu, kötü günde de iyi günde de Bosna Hersek ile daima dost olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bosna-Hersek'in 6 Þubat depremlerinin ardýndan arama kurtarma çalýþmalarýna yardým ettiðini anýmsatan Uraloðlu, þöyle konuþtu:

"Onun için de çok teþekkür ediyorum. Buradaki sel felaketinde de TÝKA, Kýzýlay ve AFAD buradaki kardeþlerimize gýda ve temiz su temin etmek için yoðun gayret gösteriyor. Bir yýlýný doldurmuþ olan Filistin Gazze'deki insanlýk dýþý saldýrýlarýn bir an önce durdurulmasýný diliyor ve bu saldýrýlarý nefretle kýnýyorum. Bunu en iyi sizler anlarsýnýz 1992-1995 yýllarýnda katliam yaþandý, 100 bin civarýnda insan katledildi, 2 milyondan fazla insan göç ettirildi. Bu saldýrýlarýn bir an önce bitmesi için Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan her platformda gerekli giriþimlerde bulundu ve bulunmaya da devam ediyor. Nasýl Srebrenitsa soykýrýmýný yapan soykýrýmcýlar yargýlanýp hüküm giymiþse, Gazze'deki soykýrýmcýlar da mutlaka bir gün yargýlanýp hüküm giyecek."

- "TÜRKÝYE'DEN 349 NOKTAYA UÇUÞ GERÇEKLEÞTÝRÝLECEK"

Türkiye'nin Bosna Hersek ile çok uzun yýllardýr birlikteliði ve dostluðu olduðunu bildiren Uraloðlu, bunu sürdürmekte kararlý olduklarýný aktardý.

Uraloðlu, gelecekteki iliþkileri anlamak için sadece geçmiþe bakmanýn yeterli olduðunu belirterek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"AJet, 31 Mart'ta seferlerine baþladý ve bugün de Tuzla kentindeyiz. Elbette Bosna'nýn Tuzla kentini de ihmal edemezdik, buraya da mutlaka gelmeliydik. Türkiye, bulunduðu coðrafyada 4 saatlik uçuþ süresiyle 67 ülkeye ulaþabilmektedir. 'Sadece yakýn coðrafyamýza deðil, dünyada ulaþmadýðýmýz hiçbir nokta kalmayacak' yaklaþýmýyla hareket ediyoruz. Bugün Türkiye'den 131 ülkede 347 farklý noktaya uçuþ gerçekleþtiriyoruz. Sene sonunda bunu 349'a yükselteceðiz. Geçtiðimiz günlerde ülkemizin iç hat seferlerinde de 12 hattý devreye aldýk. AJet, 1 Ekim itibarýyla 7 yeni dýþ hatta devreye girdi, bugün de 8'incisini Tuzla'ya düzenlemiþ olduk. Ýstanbul-Tuzla seferlerinin iki ülke arasýndaki iliþki ve ticareti geliþtireceðine inanýyorum."

Uçakta yaþadýðý bir olayý da anlatan Uraloðlu, "Uçakta bizimle gelen 7 kiþilik bir aile vardý. Seyahat sebeplerini sordum, kýz isteme merasimi için buraya geldiklerini söylediler. Çocuklar birbiriyle anlaþmýþ, iki aile bugün yüzük takacak. Dedim ki: 'Biraz acele edin gelini alýn, akþam uçakla Türkiye'ye götürelim'. Anlaþabilirlerse gelinle döneceðiz. Böyle güzel bir vesileye ilk uçuþumuzun aracýlýk etmesi de beni mutlu etti." ifadesini kullandý.

- "PAZARTESÝLERÝ KARÞILIKLI SEFERLERÝMÝZ OLACAK"

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp da bu uçuþla, dost ve kardeþ iki ülke olan Türkiye ile Bosna Hersek arasýnda bir köprü daha inþa ettiklerini söyledi.

Kurum olarak attýklarý adýmlarla, ülkeler arasýndaki baðlarýn güçlenmesinde, halklar arasýnda dostluðun pekiþmesinde ve ticaretin geliþmesinde rol üstlendiklerine dikkati çeken Sarp, þunlarý kaydetti:

"85 uçaktan oluþan modernleþen filomuzla yolcularýmýzý Türkiye'de 41, 32 ülkede 54 olmak üzere toplamda 95 destinasyona taþýyoruz, 10 yýl içinde bunu 44 ülke, 113 þehre çýkarmayý hedefliyoruz. AJet olarak Bosna Hersek'te ikinci hattýmýzý açmýþ bulunuyoruz. Saraybosna'ya haftada 7 sefer düzenliyoruz. Bugün açýlýþýný yaptýðýmýz Sabiha Gökçen-Tuzla hattýnda ise haftada bir gün (pazartesi) karþýlýklý seferlerimiz olacak. Talep arttýkça buradaki sefer sayýmýzý arttýrmayý planlýyoruz."

Tuzla Kantonu Baþbakaný Ýrfan Halilagic de dost ve kardeþ ülke olarak gördükleri Türkiye'den gelen heyet dolayýsýyla mutlu olduklarýný dile getirdi. AJet'in þehirlerine sefere baþlamasýnýn Tuzlalýlar için önemli olduðunu belirten Halilagic, firmanýn þehirlerine gelmesinin önemli iþbirliklerine aracýlýk edeceðini kaydetti.

  • Ulaþtýrma Bakaný
  • AJet Tuzla Seferleri
  • Ticaret Geliþimi