AK Parti 15 Ekim'de Filistin'in Geleceði Konferansý'na ev sahipliði yapacak
ABONE OL

Sýrakaya, parti genel merkezinde düzenlediði basýn toplantýsýnda, 7 Ekim itibarýyla Gazze'deki soykýrým sürecinin 1. yýlýný doldurduðunu anýmsattý.

Gazze'de 1,9 milyon ve Beyrut'ta 1,3 milyon insanýn evinden edildiðini aktaran Sýrakaya, "Yaklaþýk 52 bin insanýn katledildiði ve katledilen insanlardan 17 binin çocuk olduðu, sadece 710'unun bir yaþýnýn altýnda olduðu bir süreçteyiz." dedi.

Gazze'ye bakýldýðý zaman Birleþmiþ Milletler'in ve insanlýðýn iflasýnýn çok açýk þekilde gözlemlendiðini ifade eden Sýrakaya, "Burada maalesef bir kez daha Batý'nýn tutarlý olmayan tavrýna da dikkat çekmek durumundayýz. Zira, Rusya-Ukrayna savaþýna baktýðýmýz zaman, Gazze savaþý ile kýyasladýðýmýz Rusya-Ukrayna savaþýndaki öldürülen insanlarýn veyahut çocuklarýn ve kadýnlarýn tam 6 kat fazlasýnýn Gazze'de öldürüldüðünü gözlemliyoruz." ifadelerini kullandý.

- "15 EKÝM'DE FÝLÝSTÝN'ÝN GELECEÐÝ KONFERANSI'NI TERTÝP ETMÝÞ OLACAÐIZ"

Türkiye olarak Gazze ile ilgili düþüncelerini çok net ifade ettiklerini belirten Sarýkaya, "Gazze'de bir ateþkesin hýzlý þekilde saðlanmasý, rehine ve mahkum takasýnýn bir an önce gerçekleþtirilmesi ve 1967 sýnýrlarýnda coðrafi bütünlüðü saðlanmýþ baþkenti Doðu Kudüs olan egemen ve baðýmsýz bir Filistin devletinin kurulmasýnýn da son derece önemli ve deðerli olduðunu ifade ediyoruz." diye konuþtu.

Sýrakaya, þunlarý kaydetti:

"AK Parti Genel Merkez Büyük Konferans Salonu'nda 15 Ekim'de Filistin'in Geleceði Konferansý'ný tertip etmiþ olacaðýz. Forumumuz 3 oturumdan oluþacak. Birinci oturumda Filistin'in geleceðini ve Filistin'in geleceðinde diplomasinin rolünü konuþmuþ olacaðýz. Birinci oturumda Türkiye Cumhuriyeti'nin Dýþiþleri Bakaný Sayýn Hakan Fidan ile Ürdün Dýþiþleri Bakaný Sayýn Eymen es-Safedi'yi misafir edeceðiz. Bu oturumu yönetecek kiþi önceki dönemde Cumhurbaþkaný yardýmcýmýz ve þu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Dýþiþleri Komisyon Baþkanýmýz olan Sayýn Fuat Bey olacak. Ýkinci oturum, Filistin'in geleceðinde siyasetin ve parlamentonun rolünü konuþmuþ olacaðýz. Ýkinci oturumumuzu yönetecek olan eski dýþiþleri bakanýmýz Sayýn Mevlüt Çavuþoðlu olacaktýr. Yine bu oturumumuzda AK Parti'yi temsil eden AK Parti Genel Baþkan Vekilimiz Sayýn Efkan Ala da bulunacaklardýr."

Konferansta yurt dýþýndan gelecek misafirlerin de yer alacaðýný belirten Sýrakaya, üçüncü oturumda ise Filistin'in geleceðinde uluslararasý hukukun rolünün konuþulacaðýný ve oturumun TBMM Adalet Komisyonu Baþkaný Cüneyt Yüksel tarafýndan yönetileceðini aktardý.

Sýrakaya, konferansa Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýlacaðýný bildirdi.