AK Parti, CHP ve diðer parti temsilcilerinin olduðu komisyon Erzincan'da incelemelerine baþladý
ABONE OL

Komisyon Baþkaný Yurdunuseven, komisyon üyesi milletvekilleri ile CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarýgül'ün de katýldýðý inceleme öncesi Erzincan Ceza Ýnfaz Kurumlarý Kampüsü önünde gazetecilere yaptýðý açýklamada, komisyonda her partiden temsilcilerin olduðunu söyledi.

Devlete emanet olarak teslim edilen hükümlü ve tutuklularýn durumlarýný, problemler varsa tespiti ve bunlarý iyileþtirmeyle neler yapabilecekleri üzerine çalýþtýklarýný belirten Yurdunuseven, þöyle konuþtu:

"Biz yine içeride tespitlerimizi yapacaðýz ve raporlarýmýzla birlikte üst kuruluna teslim bundan sonra gerekli tavsiyelerde bulunacaðýz. Çalýþmalarýmýzýn verimli sonuçlarýný alýyoruz. Dün Erzurum'da söylemiþtim. Çocuklarýn hafta sonlarý görüþleriyle ilgili. Yine bununla ilgili çok fazlasýyla yaptýðýmýz tavsiyelerin karþýlýðýný görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü dediðimiz gibi neticede insan odaklý çalýþýyoruz. Yaratýlaný Yaratandan ötürü seviyoruz. Ýyi çalýþmalar, güzel sonuçlar elde etmek istiyoruz. Ve içerideki mahkumlarýmýzýn da insan onuruna yakýþýr þekilde cezalarýný çekip topluma ýslah olarak dönmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çalýþmalarýmýz çabalarýmýz bu yöndedir."

Genelde cezaevlerinin içerisindeki sorunlarýn bölgesel olarak deðiþebildiðini, tüm personelin hükümlü ve tutuklulara karþý özel bir muamelesi ve özel bir þiddetinin söz konusu olmadýðýný anlattý.

Bireysel hatalarý tespit ettiklerini ifade eden Yurdunuseven, þunlarý kaydetti:

"Bunu da devletimiz ve ilgili bakanlýk gerekli çalýþmalarý, idari ve yargýsal olarak çalýþmalara devam ediyor. Onlara gerekli cezalar veriliyor. Bu bizi memnun ediyor. Çünkü dediðimiz gibi 1980-1990 yýllardaki cezaevleriyle karþýlaþtýrdýðýmýzda bu yön bizi sevindiriyor. Bölgesel bazý hatalar olabilir. Sýkýntýlar olabilir. Bizim amacýmýz da bu zaten. Bunlarý tespit etmek bakanlýða bildirmek ve gerekli tedbirleri, çalýþmalarý yapmalarýný saðlamak."