AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Dað'dan TEKNOFEST daveti
ABONE OL

Hamza Dað, TEKNOFEST Ýzmir'e ev sahipliði yapacak Çiðli Havaalaný'nda AA muhabirine yaptýðý açýklamada, festival için hazýrlýklarýn tamamlandýðýný vurguladý.

Türkiye'de ÝHA, SÝHA, Akýncý, Kýzýlelma, Togg, TCG Anadolu gibi çýðýr açan projelerin hayata geçirildiðini hatýrlatan Hamza Dað, teknoloji alanýnda Türkiye'nin attýðý adýmlara dikkati çekti.

TEKNOFEST'in savunma sanayinin yaný sýra diðer alanlardaki teknolojik geliþmelere de katký saðladýðýný belirten Dað, þunlarý söyledi:

"Buralarda yetiþen çocuklarýn yapacaðý iþler, bize çok daha güzel bir Türkiye'nin müjdesini veriyor. Ýzmir de teknoloji anlamýnda önemli adýmlar attýðýmýz bir þehir. Özellikle her üniversitemizde, teknokentimiz var. Liselerde, deney yap atölyelerinde yetiþen, büyüyen çocuklarýmýzýn yarýnlarda ülkemize ve insanlýða katký saðlayarak sonra da ekonomimize katký saðlayarak ortaya koyacaklarý imkanlar hepimizi mutlu edecektir. Tüm hemþerilerimizi TEKNOFEST'e bekliyoruz."

- "BAÐIMSIZLIK MÜCADELESÝNE EN FAZLA GENÇLER DESTEK VERÝYOR"

AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan da Ýzmirli gençler olarak yarýn baþlayacak festival nedeniyle heyecanlý olduklarýný vurguladý.

Ýnan, organizasyon için Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, T3 Vakfý, Milli Teknoloji Takýmý, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'a teþekkür etti.

Türkiye'de "kuþak tartýþmalarý" yapýldýðýný belirten Ýnan, "Ancak Cumhurbaþkanýmýz en güçlü tanýmlamayý yaptý; o da 'TEKNOFEST kuþaðý' dedi" ifadelerini kullandý.

TEKNOFEST'lere gençlerin ilgisinin büyük olduðunu vurgulayan Ýnan, þöyle konuþtu:

"Ýzmir, kuruluþun, kurtuluþun kenti. Ýstiklalin ve istikbalin kenti. Hasan Tahsin'in tabancasýyla baþlattýðý kurtuluþ mücadelemiz bugün baðýmsýzlýk mücadelemiz þeklinde devam ediyor ve bugün o Hasan Tahsin'in tabancasýyla baþladýðý mücadele, bugün Akýncý ile, SÝHA ile, ÝHA ile, Altay tankýmýzla, TCG Anadolu'muzla, Kýzýlelma'mýzla ve diðer yerli ve milli alandaki icraatýmýzla devam ediyor. Bu baðýmsýzlýk mücadelesine hiç þüphesiz Türkiye'de en fazla gençler destek veriyor, TEKNOFEST kuþaðý destek veriyor. Yarýn da inþallah belki de 50 yýlýn en büyük festivalini biz Ýzmir'de gerçekleþtireceðiz. Bunun için çok heyecanlýyýz."

Eyyüp Kadir Ýnan, tüm Ýzmirlileri Çiðli'ye beklediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ýzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ýzmir milletvekilleri Þebnem Bursalý ve Yaþar Kýrkpýnar da festival alanýný ziyaret etti.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfý Mütevelli Heyeti Baþkaný Selçuk Bayraktar, Dað, Ýnan ve AK Parti Ýzmir Milletvekilleri Bursalý ve Kýrkpýnar ile bir süre sohbet etti.