AK Parti Genel Merkezi'nde 'Geleneksel Bayramlaþma Programý' düzenlendi
ABONE OL

AK Parti Ankara Ýl Baþkanlýðý tarafýndan AK Parti Genel Merkezi'nde "Geleneksel Bayramlaþma Programý" düzenlendi.

Burada partililere hitap eden Uygur, Kurban Bayramý'nýn, millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde idrak edildiðini belirterek, tüm Ýslam aleminin, mazlum coðrafyalarýn, vatandaþlarýn ve teþkilat üyelerinin bayramýný kutladý.

Uygur, bayramýn, Gazze baþta olmak üzere tüm mazlum coðrafyalarýn kurtuluþuna vesile olmasýný dileyerek, kutsal topraklarda hac farizasýný yerine getiren vatandaþlarýn da ibadetlerinin kabul olmasý temennisinde bulundu.

Bu yýl bayramýn buruk bir þekilde idrak edildiðine dikkati çeken Uygur, þunlarý kaydetti:

"Gazze'de bombalarýn altýnda 37 bin sivilin, çocuðun, bebeðin, kadýnýn katledildiði bir dünyada bayramý idrak ediyoruz. Ýnþallah bu manada Kurban Bayramý, oradaki zulmün, vahþetin ve soykýrýmýn son bulmasýna vesile olsun. Biz Türkiye olarak, Sayýn Cumhurbaþkanýmýz liderliðinde ilk andan itibaren oradaki soykýrýmýn ve vahþetin durmasý noktasýnda bütün gücümüzle, uluslararasý platformlar baþta olmak üzere hukuki bütün mecralarda elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Ýnþallah önümüzdeki süreçte de Türkiye olarak, bütün coðrafyalarda zulme uðrayan kardeþlerimizin yanýnda olduðumuz gibi yine Cumhurbaþkanýmýz liderliðinde, güçlü bir þekilde zulme 'dur' demeye devam edeceðiz."

"TÜRKÝYE, MAZLUMLARIN SESÝ, UMUDU OLMAYA DEVAM EDECEK"

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Birleþmiþ Milletler Genel Kurulu hitabýndaki "Dünya beþten büyüktür" sözlerini anýmsatan Uygur, "Bundan sonra Türkiye, yine güçlü bir þekilde mazlumun sesi olmaya, mazlumlarýn umudu olmaya devam edecek. Bütün Türkiye'nin, 85 milyonun her bir ferdinin duasý, tüm mazlum coðrafyalardaki, mazlum kardeþlerimizin duasý, bütün ümmetin duasý, hem Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'la hem de Türkiye ve Türk milleti ile olmaya devam edecek." þeklinde konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan Filistin vurgusu: Kana susamýþ Ýsrail durdurulmalý

Belgin Uygur, geçen yýl yapýlan genel seçimi anýmsatarak, "Milletimizin güçlü desteðiyle, Cumhur Ýttifaký olarak, odak noktasý vatan olan, odak noktasý istikbal olan, odak noktasý istiklal olan Cumhur Ýttifaký olarak, Sayýn Cumhurbaþkanýmýz liderliðinde Türkiye Yüzyýlý'nýn kapýlarýný milletimizin desteðiyle ardýna kadar açtýk." dedi.

Yerel seçimlerde de demokrasinin galip çýktýðýna dikkati çeken Uygur, yerel yönetimlerde yeni bir hizmet ve vizyon çýðýrý açmak için yollarýna devam edeceklerini söyledi. Uygur, bu süreçte teþkilatýn önemli bir konumda olduðuna vurgu yaparak, milletin derdiyle hemhal olmaya ve yanlarýnda olmaya devam edeceklerini aktardý.

"DAHA ADÝL BÝR DÜNYA ANCAK TÜRKÝYE'NÝN LÝDERLÝÐÝNDE HAYATA GEÇECEKTÝR"

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Ömer Ýleri de konuþmasýnda, teþkilat mensuplarýnýn Kurban Bayramý'ný tebrik etti.

AK Parti Ankara milletvekilleri olarak, seçim döneminde sahada çok yoðun çalýþmalara imza attýklarýna dikkati çeken Ýleri, "Gerek genel seçimlerde gerekse yerel seçimlerde, hep beraber, omuz omuza, el ele Ankara'nýn sokaklarýnda önemli bir mücadele ortaya koyduk. Bu vesileyle kýymetli teþkilat mensuplarýna, sizlere, ortaya koymuþ olduðunuz çabalardan dolayý teþekkürlerimi sunuyorum. Allah razý olsun." ifadelerini kullandý.

Ýleri, Kurban Bayramý vesilesiyle, AK Parti ailesi olarak, birlik ve beraberliklerini tekrar hatýrlatmak için bir araya geldiklerini belirterek, Gazze'de yaþanan katliam nedeniyle buruk bir bayram geçirildiðini söyledi.

Filistinlilerin maruz kaldýðý insanlýk dýþý saldýrýlarýn herkesi çok üzdüðünü dile getiren Ýleri, "Bu geliþmeler bizi üzüyor. Ama bir yandan da bize yine gösteriyor ki, daha adil bir dünya için, Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde çalýþmaya devam etmeliyiz ve devam edeceðiz. Bizler inanýyoruz ki daha adil bir dünya ancak Türkiye'nin liderliðinde hayata geçecektir." diye konuþtu.

Ýleri, birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza çalýþarak, AK Parti ve Cumhur Ýttifaký olarak, Türkiye'den dünyaya çok önemli mesajlar vermeye devam edeceklerini vurguladý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan liderliðinde daha adil bir dünyayý hep beraber hayata geçireceklerine inandýðýný belirten Ýleri, bu kapsamda partilerinin Ankara teþkilatýna da önemli iþler düþtüðünu aktardý.

AK Parti Ankara Milletvekilleri Fuat Oktay, Zeynep Yýldýz ve teþkilat mensuplarýnýn katýldýðý programda, partililer birbirleriyle bayramlaþtý.

Bayramlaþmanýn tamamlanmasýnýn ardýndan partililer ile hatýra fotoðrafý çekildi. Fotoðraf çekimine, Filistin'den tedavi amaçlý Türkiye'ye getirilen hastalarýn yakýnlarý da katýldý. 7 Filistinli çocuðun da yer aldýðý aileler, AK Parti teþkilat mensuplarý ile fotoðraf çektirdi.