AK Parti il baþkanlýklarýndan Ýsrail'e sert tepki
ABONE OL

Sakarya'nýn Adapazarý ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan AK Parti Ýl Baþkanlýðý teþkilatý üyeleri ve vatandaþlar, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarýyla Ýsrail'in 1 yýldýr Gazze'ye havadan ve karadan düzenlediði saldýrýlara tepki gösterdi.

Ýl Baþkaný Yunus Tever, burada okuduðu basýn açýklamasýnda, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne yönelik baþlattýðý saldýrýlarla Filistinli savunmasýz sivilleri hedef aldýðýný, uluslararasý hukuku hiçe sayarak büyük insanlýk suçuna imza attýðýný söyledi.

Ýsrail'in, "bölgenin ortasýna batýlý güçlerce býrakýlmýþ bomba" misali on yýllardýr bölgede istikrarsýzlýk ve kaos kaynaðý olmayý sürdürdüðünü belirten Tever, þunlarý kaydetti:

"Bu nedenle tüm gücümüzle haykýrýyoruz; Ýsrail durdurulmalýdýr, Netanyahu hesap vermelidir. Diðer taraftan devam eden bu vahþet karþýsýnda ortak adým atamayan Ýslam dünyasýnýn içinde bulunduðu durumdan da dersler çýkarmalýyýz. Bu anlamda güçlü Türkiye'nin, daha adil dünya ve daha etkin Ýslam dünyasý için ne kadar elzem olduðunu bir kez daha görüyoruz. Türkiye olarak, Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde Filistin'in haklý davasýný her zaman ve her platformda savunduk, savunmaya da devam edeceðiz."

Eyleme, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Çiðdem Erdoðan, Ali Ýnci, Ertuðrul Kocacýk, Lütfi Bayraktar, bazý belediye baþkanlarý, sivil toplum kuruluþlarýnýn üyeleri, partililer ve vatandaþlar katýldý. Katýlýmcýlar daha sonra Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýný anlatan fotoðraf sergisini gezdi.

- ZONGULDAK VE BARTIN

Zonguldak AK Parti Ýl Baþkanlýðýnda düzenlenen programda, Ýsrail'in Filistin'e saldýrýlarýna tepki gösterildi.

AK Parti Ýl Baþkaný Mustafa Çaðlayan, buradaki konuþmasýnda, Ýsrail'in, Gazze Þeridi'ne yönelik baþlattýðý saldýrýlarla Filistinli savunmasýz sivilleri hedef aldýðýný, uluslararasý hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlýk suçuna imza attýðýný ifade etti.

Bartýn'da AK Parti Ýl Baþkanlýðýndaki programda da Ýl Baþkaný Yaþar Arslan, Ýsrail'in 1930'larýn Nazi Almanyasýndan farksýz olduðuna deðinerek, "Ýsrail durdurulmadýðý takdirde tüm bölgeyi ateþe atana kadar devam edecektir. Bu nedenle tüm gücümüzle haykýrýyoruz. Ýsrail durdurulmalýdýr. Netanyahu hesap vermelidir." dedi.

Partililerin yaný sýra Ýl Genel Meclis Baþkaný Turhan Kalaycý, ilçe ve belde belediye baþkanlarýnýn da katýldýðý programda bölgede yaþanan Ýsrail saldýrýlarý ile ilgili video gösterimi yapýldý.

- BOLU

AK Parti Bolu Ýl Baþkanlýðý, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarýnýn 1. yýlýnda Kent Meydaný'nda basýn açýklamasý yaptý.

Ýl Baþkaný Suat Güner, parti teþkilatý ve sivil toplum kuruluþlarý temsilcilerinin katýldýðý protestoda, Ýsrail'in kurulduðu günden bu yana batýnýn çifte standardý, iki yüzlülüðü ve ikircikli tavrýný gösteren örnek olduðunu vurgulayarak, "7 Ekim'den bu yana acizlik, zayýflýk ve sefaletini de göstermiþ oldu. Bugün bu katliama ses çýkartmayan hiçbir devletin kendini ciddi devlet olarak görme hakký yoktur." ifadesini kullandý.

Açýklamanýn ardýndan katýlýmcýlar AK Parti Ýl Baþkanlýðý tarafýndan meydanda açýlan fotoðraf sergisini ziyaret etti.

- KARABÜK

Kemal Güneþ Caddesi'ndeki AK Parti Ýl Baþkanlýðý önünde toplanan belediye baþkanlarý, AK Parti Ýl Baþkanlýðý teþkilatý üyeleri, sivil toplum kuruluþlarý temsilcileri ve vatandaþlar, Ýsrail'in 1 yýldýr Gazze'ye havadan ve karadan düzenlediði saldýrýlarý protesto etti.

Grup üyeleri, ellerinde "Çocuk katili Ýsrail", "Anne olmak hiç bu kadar zor olmamýþtý", "Gazze'de anne olmak" ve "Daha kaç annenin yüreði yanacak" yazýlý pankartlar taþýdý.

AK Parti Ýl Baþkaný Ferhat Salt, burada okuduðu basýn açýklamasýnda, Ýsrail'in Filistin'e yönelik baþlattýðý insanlýk dýþý saldýrýnýn birinci yýlýna gelindiðini anýmsattý.

Güçlü Türkiye'nin ve siyasi iradenin öneminin hem bölge hem de insanlýk için hayati olduðunu bir kez daha vurguladýklarýný dile getiren Salt, Filistin'in, sadece coðrafi bölge ya da bir halkýn mücadelesi olmadýðýnýn altýný çizdi.

Salt, "Filistin, tüm insanlýðýn vicdan davasýdýr. Filistin'in baðýmsýzlýk mücadelesi, ayný zamanda evrensel insan haklarý mücadelesidir. Ýsrail'in iþgal politikalarýna, Filistin halkýna uyguladýðý zulme ve insan haklarý ihlallerine karþý mücadelemiz Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde devam edecektir." diye konuþtu.

Basýn açýklamasýnýn ardýndan Ýl Baþkaný Salt ve katýlýmcýlar, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Filistin hakkýnda yaptýðý konuþmalar ve Türkiye'nin Filistin'e destek amacýyla yaptýðý programlarýn yer aldýðý sergiyi gezdi.

Programa, Karabük Belediye Baþkaný Özkan Çetinkaya, Yenice Belediye Baþkaný Þekip Sertaþ Karakaþ, Eskipazar Belediye Baþkaný Serkan Cýva, Yortan Belde Belediye Baþkaný Yýlmaz Tiryaki, AK Parti Karabük Ýl Kadýn Kollarý Baþkaný Hülya Uluçay, Memur-Sen Ýl Baþkaný Zeki Öz ve vatandaþlar katýldý.

- DÜZCE

AK Parti Düzce Ýnsan Haklarý Baþkaný Nurullah Veli de okuduðu basýn açýklamasýnda, Filistin halkýnýn maruz kaldýðý zulmü kabul etmediklerini bir kez daha güçlü þekilde haykýrdýklarýný dile getirdi.

Filistin davasýný savunmaya devam edeceklerini tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiklerini belirten Veli, "Ýsrail, Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýyla Filistinli savunmasýz sivilleri hedef almýþ, uluslararasý hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlýk suçuna imza atmýþtýr." dedi.