AK Parti Ýlçe binasý saldýrganý için istenen ceza belli oldu
ABONE OL

Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarý'ndaki AK Parti Çukurova Ýlçe binasýnýn önüne 21 Nisan 2023'te elinde pompalý tüfekle gelen Erdem Kaya, parti binasýna girip 12 el rastgele ateþ açtý. Kimsenin bulunmadýðý binanýn camlarý ve tavanýnda saçma delikleri oluþtu. Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayýda polis ekibi sevk edildi. Kaya, tüfeðini býrakýp, yürürken yakalandý. Emniyetteki sorgusunun ardýndan Erdem Kaya, sevk edildiði adliyede çýkarýldýðý mahkemece tutuklandý.

Olayla ilgili soruþturma tamamlandý. Cumhuriyet savcýsý, Kaya ile ilgili 'Silahla tehdit, siyasi partiler veya meslek kuruluþlarýnýn kullanýmýnda olan bina, tesis veya eþyaya zarar verme' suçundan iddianame hazýrladý. Adana 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede savcý, Erdem Kaya'nýn AK Parti Çukurova Ýlçe binasýna zarar vermesi nedeniyle 4 yýl, silahla tehdit suçundan ise 5 yýl olmak üzere toplam 9 yýla kadar hapis cezasý ile cezalandýrýlmasýný talep etti. Ýddianamede, "Þüphelinin olay tarihinde AK Parti binasýna av tüfeði ile korkutmak amacýyla ateþ ettiði, görüntü inceleme tutanaðýnda binaya ateþ eden þahsýn þüpheli olduðunun belirtildiði, þüphelinin alýnan ifadesinde üzerine atýlý suçlamayý kabul ettiði, böylelikle tüm dosya kapsamýndan þüpheli hakkýnda kamu davasý açmayý gerektirir yeterli delilin edildiði anlaþýlmýþtýr" denildi.

TÜFEÐÝ GÝTAR ÇANTASINDA TAÞIYORDU

Önümüzdeki günlerde hakim karþýsýna çýkacak olan Erdem Kaya, polisteki ifadesinde, "3 bin 500 liraya aldýðým tüfeði gitar çantasýna koydum. Birkaç yýl önce aldýðým çelik yeleði giydim. Eve yakýn olan AK Parti binasýna ateþ etmeye karar verdim. Ýçeride kimseyi göremedim. Fiþek bitene kadar ateþ ettim. Tabela ve parti camlarýna doðru ateþ ettim. Bitince yedek þarjörümü de taktým" demiþti.

  • AK Parti Çukurova Ýlçe Baþkanlýðý
  • saldýrý
  • dava