AK Parti Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Dað: Ýz býrakacak eserler için çaba göstereceðiz
ABONE OL

Buca ilçesinde Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneðini ziyaret eden Dað, baþta Balkanlar olmak üzere Anadolu'nun çeþitli bölgelerinden gelen insanlarýn Ýzmir'e yerleþtiðini söyledi.

Hazýrladýklarý projeleri önümüzdeki günlerde paylaþacaklarýný anýmsatan Dað, "4,5 milyon hemþehrimizle kol kola, bir arada önümüzdeki süreci inþa edeceðiz. Ýzmir ve 30 ilçesinde izi, eseri olan ve bu sokaklarda dolaþmýþ, bu sokaklarýn derdini, tasasýný ve güzelliklerini de bilen birisiyim. Onun için bizim sözümüz, taahhüdümüz þu, bizim sizlere söyleyeceðimiz en önemli söz açýkçasý þu; önümüzdeki dönemde hep beraber bizden sonra gelen nesillerin övgüyle bahsedeceði eserleri hep birlikte býrakmaya çalýþacaðýz. Bizim derdimiz tasamýz bu." diye konuþtu.

Dað, Buca'nýn sorunlarýný bildiðini, yeni hastanenin hizmete alýnmasýnda ve cezaevinin kaldýrýlmasý konusundaki çalýþmalarda yer aldýðýný dile getirdi.

Ýz býrakacak eserler için çaba göstereceðini vurgulayan Dað, "Bunu bütün hemþehrilerimizle yapacaðýz. Benim 4 evladým var. Ben onlara hangi nazarla bakýyorsam, Ýzmir'deki bütün evlatlarýmýza da ayný nazardan bakýyorum. Evlatlarýma baktýðýmda ben onlar için nasýl bir süreç hayal ediyorsam ve o beni heyecanlandýrýyorsa Ýzmir'deki kardeþlerime ve evlatlarýmýza da ayný nazarla bakýyoruz." ifadelerini kullandý.

Dernek baþkaný Uður Þengöz ise Hamza Dað gibi bir ismin Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný adayý olarak gösterilmesinden mutlu olduklarýný söyledi.

Eski MHP Ýzmir Milletvekili Aslan Savaþan da "Balkan dernekleri ve hemþehrilerimiz olarak sizin arkanýzdayýz. Ýzmir'in sorunlarýný sizin aþacaðýnýza inanýyoruz ve yanýnýzdayýz." þeklinde konuþtu.

Uluslararasý Balkan Federasyonu Genel Baþkaný Ekrem Selimler de Hamza Dað'ýn eþinin Balkan kökenli olduðunu belirterek, seçimde kendisinin yanýnda olduklarýný dile getirdi.