AK Parti Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan Adayý Dað: Trafik sorununu gündemden çýkartacaðýz
ABONE OL

Dað, AK Parti Konak Belediye Baþkan adayý Ceyda Bölünmez Çankýrý ile Ýzmir Ticaret Odasý (ÝZTO) Baþkaný Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Burada konuþan Hamza Dað, Özgener ve yönetim kurulu üyelerinin yýllardýr Ýzmir'in meseleleriyle dertlendiðini, kendilerinin de ellerinden geldiðince onlara destek olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Ýzmir'in tarih boyunca ticaretin merkezi konumunda yer aldýðýna iþaret eden Dað, þöyle konuþtu:

"Ýzmir, özellikle deniz ticaretiyle birlikte büyümeye baþladý ve tarih boyunca hep böyle ilerledi. Ýzmir için çok daha önemli iþlerin baþarýlmasý gerekiyor ama önceliðimiz kronik hale gelmiþ sorunlarý çözüme kavuþturmak olacak. Bunun baþýnda ulaþým ve trafik geliyor. Onu inþallah en kýsa zamanda Ýzmir gündeminden çýkartacaðýz. Ticaret anlamýnda bunu birlikte baþarmak zorundayýz. Örneðin yenilebilir enerji santrallerinin Ýzmir'de kurulmasýnýn yanýnda teknik ürünlerin burada üretilmesine odaklanýyoruz. Bu konuda mesafe aldýk ancak ilerleyen süreci daha efektif hale getirmeliyiz. Ýkincisi Ýzmir'de teknokentler ciddi anlamda ilerledi. Hep birlikte bununla ilgili hamleler yapmamýz gerekiyor. Teknolojik anlamda yetiþen çocuklar hem oyun sektöründe hem biliþim sektöründe hem teknofest sektöründe ciddi anlamda bir mesafe alýyor. Alsancak Limaný arkasýndaki bölgeyi biliþim ve teknokent merkezi yapabiliriz. Bu alan herkesin tercih edeceði bir lokasyon. Önce kendi gençlerimiz ama dünyadan da herkesin tercih edebileceði bir yer, biz bu anlamda inþallah odamýzla beraber þöyle omuz omuza bunu ayaða kaldýrmak istiyoruz."

Turizmle ilgili önemli projeler geliþtireceklerini vurgulayan Dað, bu alanda doðayý koruyacak çalýþmalarýn da olacaðýný dile getirdi.

Hamza Dað, organize sanayi bölgelerindeki geniþleme çalýþmalarýna destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Ceyda Bölünmez Çankýrý da Ýzmir'in sorunlarýný çözmek için yola çýktýklarýný vurgulayarak, kentin hak ettiði deðere ulaþmasý için projeler hazýrladýklarýný ifade etti.

ÝZTO Baþkaný Mahmut Özgener ise "Hamza Bey'in proje lansmanýnda bizzat bulundum. Ýzmir'e deðer katacaðýna inandýðým çok önemli çalýþmalarý gündeme getirdi. Gerçekleþtirdiðinde þehrimize hem ekonomi hem istihdam alanýnda önemli katkýlar saðlayacak konularý paylaþtý. Baktýðýnýzda üzerinde de çok titizlikle çalýþýldýðýný hemen anlýyorsunuz. Ýnþallah Ýzmir önemli projeleri bu þekilde kazanacaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.