AK Parti'den sert tepki: Netanyahu'nun Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Türkiye aleyhine yaptýðý açýklamalar yok hükmündedir
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Netanyahu yönetiminin Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Türkiye aleyhine yaptýðý açýklamalara tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, masum insanlarýn hayatýný topluca hedef alan Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu yönetiminin ve katliam þebekesinin, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve Türkiye aleyhine yaptýðý açýklamalarýn yok hükmünde olduðunu belirtti.

Küresel vicdanýn, Netanyahu yönetiminin bölge ve dünya barýþý için oluþturduðu tehdidi lanetlediðinin altýný çizen Ömer Çelik, þunlarý kaydetti:

"Ýsrail'in insanlýða karþý iþlediði suçlarý her platformda dile getirmeye devam edeceðiz. Katillerin hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceðiz. Türkiye, Orta Doðu'da adil ve kalýcý barýþtan yanadýr, iki devletli çözümü ve baþkenti Doðu Kudüs olan Filistin Devleti'ni desteklemektedir. Ýsrail'de iktidarda olan mevcut Netanyahu hükümeti ise en temel insan haklarýný ve uluslararasý hukuku yok sayan ve Filistinlilere yönelik vahþi saldýrganlýðý dolayýsýyla 'soykýrým' suçlamalarýna muhatap olmuþ bir yönetimdir."