AK Parti Sözcüsü Çelik: TEKNOFEST afetzedelere moral oldu
ABONE OL

Çelik, Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde Adana Havalimaný'nda düzenlenen, Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaðý olduðu Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST), AA muhabirine deðerlendirdi.

Festivalin 1 milyondan fazla kiþinin katýlýmýyla gerçekleþtirildiðini belirten Çelik, TEKNOFEST'in gençleri geleceðe hazýrladýðýný anlattý.

Çelik, festivale katýlan gençlerin, Türkiye'nin teknolojiyi iyilik, adalet ve barýþ için kullanma iradesine sahip çýktýðýný ifade etti.

TEKNOFEST 2025'in Ýstanbul'un yaný sýra KKTC'de de yapýlacaðýný dile getiren Çelik, "Sembolik anlamý çok yüksek. Selçuk ve Haluk (Bayraktar) Beyler ile diðer arkadaþlarla görüþtük. Bazý lokasyonlar düþünüyorlar. KKTC de bunlardan birisi." diye konuþtu.

Ömer Çelik, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Kýbrýs þu anda belki dünyanýn en stratejik yeri. Hem Suriye'deki istikrarsýzlýk hem Ýsrail'in soykýrým siyaseti nedeniyle o kadar savaþ gemisi var ki Akdeniz'de, balýkçý kayýðý girecek yer kalmadý. Teknolojiyi, insan öldürenleri ve soykýrýmcý Netanyahu hükümetini desteklemek için kullananlara karþý Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nden teknolojinin insanlýk yararýna kullanýmý mesajý vermemiz, hem insani anlamda hem de özgüven anlamýnda çok önemli."

Çelik, festivalde yaptýðý gezilerde vatandaþlarýn ve gençlerin coþkusuna tanýk olduðunu belirtti.

- "DEPREMZEDE GENÇLER ÝÇÝN BU BULUÞMA ÇOK KIYMETLÝ OLDU"

Kahramanmaraþ merkezli 6 Þubat 2023'teki depremlerden etkilenen kentte düzenlenen festivalin, hem Adana'ya hem de çevre illere moral verdiðini anlatan Çelik, þunlarý kaydetti:

"Burada Kahramanmaraþ'tan, her ilden insanýmýz, gençlerimiz var. Burada her zaman önceliðimiz deprem bölgesindeki vatandaþlarýmýzýn durumu. Oradaki gençler için buradaki tablo moral oldu. Ýnþallah deprem bölgesindeki vatandaþlarýmýzý hem konutlarýna kavuþturma anlamýnda hem de TEKNOFEST'te görüldüðü gibi oradaki gençlerin de geleceðini daha güçlü kýlma anlamýnda bu buluþma çok kýymetli oldu."