AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Batý'ya sert tepki: Karanlýk bir zihniyet barýþ isteyen herkesi susturmak istiyor
ABONE OL
AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sanatçýmýz Fazýl Say'ýn, Ýsrail'in Filistin'deki insanlýk dýþý saldýrýlarýna karþý çýkan fikirlerinden dolayý Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kýnýyoruz." ifadesini kullandý.

Çelik, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, piyanist ve besteci Fazýl Say'ýn, Ýsrail'in Filistin'deki insanlýk dýþý saldýrýlarýna karþý çýkan fikirlerinden dolayý Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kýnadý.

Karanlýk bir zihniyetin, medeniyetin tüm deðerlerini yok etmek istercesine, Ýsrail'in insanlýk dýþý saldýrganlýðýna karþý çýkan ve barýþý savunan üniversite öðrencilerini, aydýnlarý, yazarlarý, sporcularý ve sanatçýlarý hedef aldýðýný belirten Çelik, "Bu çerçevede sanatçýmýz Fazýl Say'ýn, Ýsrail'in Filistin'deki insanlýk dýþý saldýrýlarýna karþý çýkan fikirlerinden dolayý Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kýnýyoruz. Dünyada þimdiye kadar itibarlý bilinen bazý yayýn organlarý, utanç verici hedef göstermelerin ilan tahtasý durumuna dönüþmüþ durumdadýr. Bu þebekeler tarafýndan hedef alýnmak her sanatçý ve aydýn için onurdur." görüþünü paylaþtý.

Filistin'i destekleyen Fazýl Say'ýn 4 konseri iptal edildi

- "ÝNSANLIK BARBARLIÐA TESLÝM OLMAYACAK"

Ömer Çelik, þunlarý kaydetti:

"Sayýn Fazýl Say'ýn masum sivillere sahip çýkan, Netanyahu'nun canice siyasetine karþý olan, her kesime dönük hakkaniyetli bir çözüm için gayret gösteren Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn barýþtan yana olan yaklaþýmýný desteklemesi, takdir edilmesi gereken bir tavýrdýr. Tüm dünyanýn barbarlýða ve yalana teslim olmasýný isteyen karanlýk bir zihniyet, barýþ isteyen herkesi susturmak istiyor. Silahýna susturucu takmýþ katiller gibi tüm deðerleri öldürmek istiyorlar. Rusya-Ukrayna savaþýný bahane eden ayný karanlýk kafalar, üniversitelerde Dostoyevski derslerinin yasaklanmasýndan Rus orkestra þefinin iþine son verilmesine kadar, Nazilerin kitap yakma eylemlerini hatýrlatan kötülüklere imza atmýþlardý.

Þimdi de adil bir çözüm ve barýþ isteyen herkesi linç etmeye kalkýþýyorlar. Bunlar bilsin ki insanlýk barbarlýða teslim olmayacak. Bunlar bilsin ki cinayet ve yalan siyasetleri karþýsýnda susmayacaðýz. Bunlar bilsin ki masumlardan yana yükselen her ses insanlýðýn umudu olmayý sürdürecek. Yalan siyasetleriyle ve hakikat düþmaný propagandalarýyla kimseyi kandýramayacaklar. Ýnsanlýk haysiyeti bu barbarlýðý yenecek. Sanat, bu hakikat düþmanlarýna, masum çocuklar ölmesin diye barýþýn alfabesiyle cevap vermeye devam edecek."