AK Parti, yeni kanun tekliflerini Meclis gündemine taþýyacak
ABONE OL

AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yýlý'nýn baþlamasýnýn ardýndan AK Parti Grup Baþkaný Abdullah Güler baþkanlýðýnda, yeni kanun tekliflerinin hazýrlýklarýna hýz verildi.

AK Parti milletvekilleri, güvenlik, uzay, iklim deðiþikliði gibi farklý alanlarda yeni kanun teklifleri üzerinde çalýþýyor.

Ýlerleyen günlerde çok sayýda konuda yeni düzenlemeleri ve uygulamalarý içeren teklifler, TBMM Baþkanlýðýna sunulmaya baþlanacak.

Ýlk olarak, Ýçiþleri Bakanlýðý ve güvenlik alanýndaki teklifin gündeme getirilmesi bekleniyor.

Bu teklifte, namlu, tetik ve ateþleyici gibi silahlarýn ana parçalarýný satan, taþýyan veya ülkeye giriþini saðlayanlara da hapis cezasý verilmesine yönelik düzenleme bulunuyor. Ayrýca teklifte, sahil güvenlik, jandarma ve emniyet personelinin idari ve çalýþma koþullarý arasýndaki farklýlýklarýn giderilmesine yönelik düzenleme de yer alýyor.

Bunun yaný sýra siber güvenlik ve uzay, iklim deðiþikliði, karbon ayak izi takibi konularý ile Rekabet Kanunu'nda deðiþiklikler öngören teklifler, TBMM Baþkanlýðýna sunulacak.

- "YASAL DÜZENLEMELERLE ÝLGÝLÝ ÇALIÞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRECEÐÝZ"

AK Parti Grup Baþkaný Abdullah Güler, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, sürekli olarak vatandaþlarý dinlediklerini belirtti.

Milletvekillerinin sahada bulunduðunu ifade eden Güler, "Sürekli sahadayýz. Bütün bakanlarýmýz, genel baþkan yardýmcýlarýmýz, milletvekillerimiz, vatandaþlarýmýzý dinliyor. Bu çalýþmalardan elde ettiðimiz veriler ýþýðýnda yasal düzenlemelerle ilgili çalýþmalarýmýzý aralýksýz sürdüreceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.