AK Parti'de anket süreci baþladý! Sonuçlar Baþkan Erdoðan'a sunulacak
ABONE OL

Aday belirleme süreci için isimli anketlere baþlayan AK Parti'de belediyeler de anket yaptýrýyor. Temayül yoklamasýnda çýkan isimler ile oylamada bulunmayýp þehrin önde gelen ve seçimi kazanma ihtimali yüksek isimler için anket yapýlacak.

Belediyelerin nüfus yoðunluðu ve büyüklüðüne göre belirlenen sayýda aday adayý isimler Baþkan Erdoðan'a iletilecek. Anketlerde baþta büyükþehir, il ve ilçe belediyelerinin yaný sýra belde belediyeleri de dahil yerel seçimlerde kimin aday gösterilmesi gerektiði seçmene soruluyor.

Sabah'ýn haberine göre, Ar-Ge baþkanlýðýnýn isim bazlý anketlerine ek olarak büyükþehir belediye baþkanlarý da isim önerilmesi için anket çalýþmasý yapýyor. Bu kapsamda ilçe belediye baþkan adaylarý için belediyelerin yaptýracaðý anket çalýþmasý 5 Ocak'a kadar sürecek.

Bu anketlerde temayül yoklamalarýnda ismi olan aday adaylarýyla birlikte þehrin sosyolojik ve seçmen davranýþlarýna göre önde gelen isimleri aday olmak istiyorsa onlar da yer alýyor.

SONUÇLAR ERDOÐAN'A SUNULACAK

Belediye baþkanlýklarýnýn yaptýrdýklarý anketlerde mayýs seçim sonuçlarýna bakýlarak seçmen profili üzerinden adaylar önerilecek. Nüfus yoðunluðuna göre aday adayý sunulacak.

Nüfusu az olan belediyeler için 2 aday önerilirken, nüfus yoðunluðu fazla olan belediyeler için en fazla 4 aday adayýnýn ismi yer alacak. Çýkan sonuçlar bir rapor halinde Baþkan Erdoðan'a sunulacak.