AK Parti'de yerel seçim çalýþmalara hýz verildi! Ýsim anketleri için tarih belli oldu
ABONE OL

AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapýlacak yerel seçimler için çalýþmalara hýz verdi. AK Parti yönetimi ve milletvekilleri, baþta büyükþehirler olmak üzere 81 ilde sahaya indi. Bunun yaný sýra 14-28 Mayýs seçimlerinden beri Ar-Ge Baþkanlýðý 81 il ve yaklaþýk 200 büyük ilçede farklý kategorilerde 350'ye yakýn anket yaptý. Anketlerle þehirlerin sorunlarý, yerel seçimlerde seçmen davranýþlarýna yön veren etkenler tespit edildi.

KÝMÝ GÖRMEK ÝSTERSÝNÝZ?

Þimdi ise anketlere kasýmdan itibaren aday isimleri eklenecek. Yeni Þafak'ýn haberine göre, AK Parti, 81 ilde vatandaþa açýk uçlu olarak "Kimi aday görmek istersiniz?" sorusunu yöneltecek. Öte yandan AK Parti'nin yerel seçimler sonrasý yapacaðý kongrenin tarihi de netleþmeye baþlýyor. Kongre için haziran baþý ya da eylül sonu ön plana çýkýyor. Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan'ýn, kongre sonrasýnda 'A Takýmý'nda büyük deðiþiklik yapacaðý belirtiliyor.

ÖNCELÝK ULAÞIM VE KENTSEL DÖNÜÞÜM

Cumhurbaþkaný Erdoðan'a sunulmasý planlanan "kentlerin sorunlarýnýn belirlendiði" anketlerde Ýstanbul, Ankara ve Ýzmir'de ana sorunun ekonomi, ulaþým, trafik, göç, altyapý ve sokak hayvanlarý olduðu tespit edildi. Seçim kampanyasýnda Ýstanbul'da öncelik ekonomi, ulaþým ve kentsel dönüþüm projelerinde olacak. Anketlerde çýkan sokak hayvanlarýyla ilgili projelere de yer verilecek.