AK Parti'de yol haritasý belirleniyor! Anketler MKYK'da masaya yatýrýlacak
ABONE OL

Alýnan bilgiye göre, 24 Ekim'de düzenlenmesi öngörülen toplantýda, 31 Mart 2024'te yapýlacak yerel seçimlere yönelik adaylýk baþvurusu, temayül yoklamasý ve aday tespit komisyonu kurulmasýyla ilgili takvim ve yol haritasý MKYK'nin onayýna sunulacak.

Bunun ardýndan yerel seçim çalýþmalarýna hýz verilecek partide, kasým ayýnýn ilk haftasý aday baþvurularýnýn alýnmasý, ikinci haftasý ise temayül yoklamasýnýn yapýlmasý hedefleniyor.

Aralýk ayýnýn baþýndan ocak ayýnýn sonuna kadar peyderpey belediye baþkan adaylarýný duyurmasý beklenen partinin, ocak ayýnýn sonunda yerel seçim beyannamesini açýklamasý ve adaylarýný tanýtmasý öngörülüyor.

AK Parti'de adaylara yönelik temayül yoklamasý bir önceki yerel seçimde olduðu gibi elektronik ortamda ve tüm illerde ayný anda gerçekleþtirilecek. Bu arada, 2019 yerel seçiminde 18-25 yaþ aralýðýnda olan "genç aday" kategorisi 18-30 yaþ aralýðý þeklinde güncellendi.

- ANKET ÇALIÞMASI

Öte yandan, mevcut belediye baþkanlarýna yönelik memnuniyet anketlerinin tamamlandýðý öðrenildi. MKYK toplantýsýnda belirlenecek takvimin ardýndan aday adaylarýna yönelik anket çalýþmasýna baþlanacak.