AK Parti'den heyecanlandýran anket açýklamasý! ''Belediyeciliðimizle tanýþacak yeni iller var''
ABONE OL

Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimler için sandýk baþýna gidiyor. AK Parti Seçim Ýþlerinden Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýsý Ali Ýhsan Yavuz A Haber'e konuk oldu.

Yavuz'un açýklamalarýndan satýr baþlarý þöyle:

Her seçimin ayrý taraflarý ve hususiyetleri var. Bir kere seçim partiler için kurulur eðer seçim olmazsa partiler olmaz dolayýsýyla seçimler demokrasi için en önemli iþ. Seçim günü baþlý baþýna çok önemli. Hazýrlýklarý da çok önceden baþlýyor ki biz çok önceden baþladýk her dönemden farklý olarak temayül yoklamasýný da çift yaptýk, her dönemden daha fazla anket yaptýk ve illeri taradýk. Böyle uzun süreli bir çalýþma yaptýktan sonra oturduk masaya.

4 GÜN ÝÇÝNDE 420 BÝN KÝÞÝNÝN ÝSMÝ SEÇÝM KURULUNA VERÝLMELÝYDÝ

Sonrasýnda seçim iþleri birimi olarak peþ peþe iþlerimiz vardý. Birkaç örnek vereyim yaptýðýmýz iþin önemi de ortaya çýksýn. Düþünebiliyor musunuz bir parti zamanýnda listelerini verememesi sebebiyle seçime girememiþ oluyor var mý böyle örnek evet var. CHP'nin Manisa'da bir ilçesi var yani bir partinin Genel Baþkanýnýn da olduðu bir ilçesi zamanýnda birkaç dakika ile vakti kaçýrdýðý için giremiyor. Adaylýðý düþeni anlayabilirim bilinmeyen bir sabýka kaydý sebebiyle düþebilir bu anlaþýlýr bir þey ama 15 dakika geç kalmýþ ve bunun için seçime girememiþ. Bakýnýz saat 17:00 gelmeden deðil vermek bütün ilçelerimizin alýntý belgesini topladýk online sistem üzerinden hani içimiz çok rahat etsin diye bütün belgeleri tamamladýk.. Onun hemen sonrasýnda 4 gün içerisinde 420 bin kiþiyi seçim kurullarýna vermeniz gerekmekteydi. Teslim edilemeyen yerler var.

AK PARTÝ ÇALIÞMALARINI EKSÝKSÝZ TAMAMLADI

AK Parti bunlarýn tamamýný eksiksiz bir þekilde tamamladý. Ýþimiz çok gerçekten. Bütün mesele o iþi hangi nitelikte ve nasýl yaptýðýnýz. Biz iþimizi en güzel þekilde yapabilmek adýna çok uðraþ veriyoruz. 1 milyon aktif bir þekilde seçim görevlisi bulup kontrol etmek gerekiyor. Bu kitleyi bulup, eðitimleri bitirip, seçim gününe iliþkin bilgilendirme iþini yapmak zorundasýnýz. Sonuç olarak eðer bunlarý çok iyi yapamazsanýz seçim günü CHP'nin durumuna düþersiniz. CHP'nin durumuna düþmek ne demek Ankara ve Ýstanbul Büyükþehir belediye baþkanlarýný çaðýrýrsýnýz onlarda süreci manipüle eder sonrada zor durumda kalýrsýnýz.

Beyaz olan Büyükþehir Belediyesine ait oy pusulasý, mavi olan Belediye baþkanlarýna ait oy pusulasý, sarý olan Belediye meclis üyelerine oy pusulasý ve dördüncü de muhtarlýk olmak üzere dört tane pusula ayný zarfýn içine girecek. Tek zarf ilkesi var.

HANGÝ DURUMDA OY GEÇERSÝZ SAYILIR?

Pusulalarda T.C Yüksek Kurulu filigraný yoksa geçersiz sayýlýr. Beyaz, mavi ve sarý haricinde ayrýca 51 ile ait birde turuncu olacak il genel meclis üyesi oyu. Dolayýsýyla baþka renk pusula çýkarsa geçersiz sayýlýr. Arkasýnda sandýk kurulu mührü yoksa da o pusula geçersiz sayýlýr.

BÖLGE BÖLGE YARIÞI KÝM ÖNDE GÖTÜRÜYOR?

Bir buçuk ay içerisinde 81 ili taradýk bütün ekip arkadaþlarýmýzda dahil. Aday belirleme sürecinde isim anketi yaptýk ve bir yandan da bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz diye sorduk ve emin olun bu anketlerde minimum 2 puan yükseliþ içerisinde AK Parti'nin önde olduðunu gördük. Bugün milletvekili seçimi olsa her ilde en az 2 puan daha koyduðunu gördük. Þimdi de illerde yaptýðýmýz anketlerde her geçen gün AK Parti'nin oy trendinin biraz daha müspet bir yerde doðru ilerlediðini görüyoruz. Buradan hareketle 2024 yerel seçimlerinde AK Parti zaten var olan elinde bulundurduðu þehirleri koruyacak ve yeni AK Parti belediyeciliðini birçok þehre tanýtacak.