AK Parti'den Tunç Soyer'e tepki: Bu yalaný söylemekten býkmadýnýz mý?
ABONE OL

AK Parti'li Dað, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "'Tunç Soyer matematiði' ile yapýlan hesaplara binaen bazý yanlýþlarý düzeltmek ve kamuoyuna doðru bilgi vermek adýna bu açýklamayý yapmak elzem olmuþtur." ifadesine yer verdi.

Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin 5 yýllýk toplam bütçesinin 65 milyar lira olduðunu, bu bütçenin yüzde 90'ýnýn Ýller Bankasý'ndan geldiðini aktaran Dað, þöyle devam etti:

"Ýzmir Büyükþehir Belediyesi, kendi öz kaynaklarýný oluþturma açýsýnda da birçok belediyenin gerisindedir. Tunç Soyer'in yatýrýma ayýrdýðýný iddia ettiði oran yüzde 41, gerçekte ise bu oran yüzde 31 civarýndadýr. Yatýrýma ayrýlan paranýn Ýzmirlilerin hayatýna yansýmasý ise maalesef yüzde 10'larda bile deðildir. "

Soyer'in baþarýsýz yönetimine kýlavuz bulmak için yaptýðý sýnýrlý sayýda yatýrýmlarý avro cinsinden hesaplayarak bir "Ali Cengiz" oyunu sergilediðini ifade eden Dað, AK Parti hükümetinin son 5 yýlda Ýzmir'e kazandýrdýðý yatýrým miktarýnýn 156 milyar lira, bu miktarýn bugünkü kurdan deðerinin ise yaklaþýk 5 milyar avro olduðunu belirtti.

- "ELÝMÝZÝ TAÞIN ALTINA KOYMAKTAN ÝMTÝNA ETMEDÝK"

AK Parti hükümetinin son 21 yýlda Ýzmir'e kazandýrdýðý yatýrým miktarýnýn 223 milyar lira olduðunun bilgisini veren Dað, Ýzmir'e yapýlan yatýrýmlarý þu þekilde sýraladý:

"19 bin 430 konut, 4 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 4 teknopark , 11 bin 415 derslik, 4 yeni üniversite, 18 bin 215 kiþi kapasiteli yükseköðrenim yurdu, 47 hastane, Ýstanbul-Ýzmir ve Menemen, Aliaða, Çandarlý otoyollarý, 959 kilometreye çýkardýðýmýz bölünmüþ yol, Sabuncubeli ve Konak tünelleri, 37 baraj, 44 sulama tesisi, 109 taþkýn koruma tesisi, 8 gölet 6 yeraltý depolama tesisi, 2'si stadyum olmak üzere toplam 115 spor tesisi, nüfusun yüzde 90'ýnýn doðal gaza eriþimi ve daha nice yatýrýmlar.

Bunlarýn yaný sýra Buca Metrosu, Karþýyaka-Çiðli Tramvay Hattý Projesi, Mürselpaþa Karayolu Alt Geçidi Yapým Projesi, Çiðli Arýtma Tesisinin 4'üncü ünitesi ve diðer bazý projelerin onaylanmasý ile Karayollarý Genel Müdürlüðü'ne baðlý olan bazý yollarýn Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi gibi birçok süreçte Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin önünü açmak için elimizi taþýn altýna koymaktan imtina etmedik."

- "HÜKÜMET DESTEK VERMÝYOR, YALANINI SÖYLEMEKTEN BIKMADINIZ MI?"

Dað, Soyer'in iddia ettiði yatýrýmlarla Ýzmir'in kronik problemlerinden hangilerinin çözüldüðünü merak ettiðini belirterek, þu açýklamalarda bulundu:

"Tunç Soyer döneminde Ýzmirli vatandaþlarýmýz için büyük bir çile haline gelen trafik sorununu çözmek için kaç tane alternatif yol, kavþak ve üst geçit yapýlmýþtýr? Tunç Soyer döneminde baþlanýp tamamlanan kaç metro veya tramvay hattý vardýr? Tunç Soyer döneminde kaç rekreasyon alaný tamamlanmýþtýr? Her yaðmurda hayatýn durma noktasýna geldiði Ýzmir'imizde yaðmur suyu hatlarý neden halen yeterli seviyeye gelmemiþtir? Ýzmir Körfezi neden halen yüzülebilir bir seviyeye gelmemiþtir? Yaþadýðýmýz deprem sonrasýnda hükümetimiz 5061 konut tamamlamýþken Ýzmir Büyükþehir Belediyesi neden sadece 90 konutta kalmýþtýr? Kentsel dönüþüme mi daha çok para harcadýnýz yoksa reklama mý? Yaz aylarýnda ilaçlama yapýlmadýðýndan Ýzmirliler, sivrisineklerden þehri terk etmek zorunda kaldý. Peki 21. yüzyýlda Ýzmirliler, neden Orta Çað Avrupasý'nýn bile gerisinde yaþamak zorunda býrakýlýyor?"

Hamza Dað, Büyükþehir Belediye Baþkaný Soyer'e yönelik þunlarý kaydetti:

"Sayýn Soyer, Halep oradaysa arþýn buradadýr. Beceriksizliðinizi kendinize özgü matematik hesaplarýyla kapatamazsýnýz. Ýzmirli hemþerilerimiz büyükþehir belediyesinden aldýklarý hizmetin niceliðine de niteliðine de çok iyi bir þekilde vakýftýr. Ez cümle, üzülerek söylüyoruz ki 4,5 yýllýk süreçte Ýzmir'imizde planlanmýþ, finansmaný hazýrlanmýþ, projelendirilmiþ ve bitirilmiþ bir tane dahi vizyon projeniz yoktur. Lafla peynir gemisi yürümediði gibi çamur atmakla da iz býrakamazsýnýz. 'Hükümet destek vermiyor' yalanýný söylemekten, bu masalý anlatmaktan býkmadýnýz mý? Ýzmirliler býktý, usandý bu safsatadan."