AK Partili Dað: AK Parti diri kadrolara sahip olduðunu tekraren ortaya koymuþtur
ABONE OL

Dað, parti genel merkezinde düzenlediði basýn toplantýsýnda, 17 Aðustos 1999'da yaþanan depremde hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakýnlarýný kaybedenlere sabýr diledi.

AK Parti'nin 14 Aðustos 2001'de milletin sinesinden doðduðunu ve "Aydýnlýða açýk, karanlýða kapalý" diyerek siyasi arenadaki yerini aldýðýný anýmsatan Dað, siyasi, sosyolojik, ekonomik istikrarsýzlýk ve kaosun hakim olduðu bir dönemde milletin yegane umudu olan AK Parti'nin, Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde "Türkiye'de artýk hiçbir þey eskisi gibi olmayacak" sözünü verdiðini ve o günden sonra Türkiye'de hiçbir þeyin eskisi gibi olmadýðýný söyledi.

KUTLAMA PROGRAMI 24 AÐUSTOS'TA

Dað, nice badireler, zaferler ve hizmetleri geride býraktýklarý 22 yýl boyunca milletin her bir ferdine dokunma baþarýsý gösterdiklerini, bu baþarýnýn saðlanmasýnda on binlerce isimsiz kahraman ve büyük AK Parti ailesinin fertlerinin sorumluluk aldýðýný belirtti.

AK Parti'nin, Türkiye siyasetinde birliktelik, kardeþlik ve vefanýn temsilcisi olarak varlýðýný güçlü þekilde sürdürdüðünü vurgulayan Dað, þöyle devam etti:

"Bu vefa, yalnýzca ilk akla geldiðindeki gibi insanýn insana gösterdiði vefa deðildir. Bu vefa ayný zamanda, tarihimize, ülkemize, doðamýza, milletimize ve deðerlerimize karþý gösterdiðimiz vefadýr. 24 Aðustos Perþembe günü gerçekleþtireceðimiz program da bu anlayýþ ve yaklaþýmýmýzdan izler taþýyan bir program olacaktýr. Bakanlarýmýz, MYK ve MKYK üyelerimiz, eski dönem ve mevcut milletvekillerimiz, önceki dönem MYK üyelerimiz, geçmiþ dönem TBMM baþkanlarýmýz, kurucu üyelerimiz, büyükþehir ve il belediye baþkanlarýmýz ile kadýn kollarý ve gençlik kollarý MKYK üyelerimizin de aralarýnda bulunduðu davetlilerden oluþan programýmýz, saat 17.00'de baþlayacaktýr. 22. yýlýmýzýn ana sloganý 'AK Parti henüz 22 yaþýnda, doðrular için hep iþ baþýnda' olarak belirlenmiþtir. Bu sloganla AK Parti'nin birilerinin iddia ettiði gibi yorgun bir parti olmadýðýný, sürekli yenilenen taze bir kurumsal karaktere ve diri kadrolara sahip olduðunu tekrar ortaya koymuþ olacaðýz."

Dað, 2023 seçimlerinde temalarýný "doðru ve doðruluk" üzerine tesis ettiklerini, "Doðru Zaman, Doðru Adam, Doðru Adamla Yola Devam, Doðru Adýmlarla Yola Devam" gibi mottolar kullandýklarýný dile getirdi.

24 Aðustos'ta da bu anlayýþýn bir devamý olarak hem doðruyu ve doðruluðu hem de "henüz" ve "hep" kavramlarýný içeren bir motto belirlediklerini vurgulayan Dað, 7 Ekim'de gerçekleþtirecekleri kongrede ortaya koyacaklarý konseptle yerel seçim sürecini baþlatacaklarýný ifade etti.

DAVETLÝLERE FÝDAN HEDÝYE EDÝLECEK

Kuruluþ yýl dönümü programýnda, fidan ve orman temasýnýn kullanýlacaðýný, tüm davetlilere birer fidan hediye edileceðini söyleyen Dað, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Bu fidan hem her daim doðaya ve çevreye sunduðumuz katkýnýn bir sembolüdür hem de umudu ve bereketi ifade eden bir mahiyet taþýmaktadýr. AK Parti'nin iktidarda bulunduðu süre içerisinde yaptýðý iþlerin her biri, birer gurur niþanesidir. Bizler, 21 yýldýr görev baþýnda olduðumuz her günü, berekete dönüþmesi için milletimizin bize emanet ettiði birer fidan olarak görüyoruz. Daðýtacaðýmýz fidanlar ile her daim umudu ve bereketi diri ve canlý tutma heyecanýmýzý ifade etmek istiyoruz. 22 yýl önce bu ülkede bir lider, her türlü zor þartlar içerisinde siyasette yeni fidanlar dikti. O fidanlar büyüdü ve bugün bir ormana, nitelikli kadrolara dönüþtü. 2023 seçimlerinde yeniden milletimizin teveccühünü kazanmamýzýn ardýndan yeni dönemde, yeni fidanlar dikiyoruz. Zamanla bu fidanlarýn hem hizmet ve icraat hem de kadro yönünden geliþip serpildiðini, yeni ormanlara dönüþtüðünü hep birlikte göreceðiz."

Dað, kuruluþ yýl dönümü programýnda, AK Parti'nin Türkiye siyasetindeki 22 yýllýk serüvenini ve hikayesini anlatan bir video gösterimi olacaðýný, Mayýs 2023 seçimleri sürecinde kullanýlan þarkýlarýn sanatçýlar tarafýndan seslendirileceðini, programýn Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn hitaplarýyla sona ereceðini aktardý.

Genel Baþkan Yardýmcýsý Dað, AK Parti olarak 21 yýlý iktidarda geçen 22 yýlda, dünya siyasi tarihine örnek teþkil edecek güçlü bir hikaye yazdýklarýný, yazmaya devam ettiklerini belirtti.

"AK PARTÝ, TÜRKÝYE'YÝ GÜÇLENDÝREN VE BÜYÜTEN CAN SUYU OLMUÞTUR"

"Anadolu ihtilali" manþetiyle tarihe geçen bir süreçte, ülkede çok büyük bir zihniyet devrimini de gerçekleþtirmenin haklý gururunu yaþadýklarýný bildiren Dað, þunlarý kaydetti:

"Cumhurbaþkaný'mýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn ifade ettiði gibi AK Parti'nin en büyük baþarýsý, þu veya bu partinin deðil, vesayet ve zulüm zihniyetinin iktidarýný yýkmýþ olmasýdýr. Liderimizin öncülüðünde ortaya koyduðumuz ve saymakla bitmeyecek birçok altyapý ve üstyapý projesi, ülkemizin geliþimine ve geleceðine verdiðimiz deðeri iþaret etmektedir. Bununla birlikte, Türkiye'de dokunmadýk insan, devlet nezdinde gönlünü kazanmadýk kesim býrakmamýþ olmamýz da hem milletimize hem de ülkemize karþý beslediðimiz sevdayý göstermektedir. AK Parti iktidarlarý ve Recep Tayyip Erdoðan, Türkiye'de milletle devleti hemhal eden, kucaklaþtýran ve barýþtýran bir 21 yýlý geride býrakmýþtýr. Tüm mega projelerin yaný sýra sosyolojik travmalarýn artýk geride kalmasýný saðlayan bu baþarý, Türkiye'yi ve milletimizi güçlendiren ve büyüten bir can suyu olmuþtur."

Recep Tayyip Erdoðan ve AK Parti'nin Türkiye'ye ve bu necip millete duyduðu sevdanýn son olarak 14 Mayýs ve 28 Mayýs'taki seçimlerde millet nezdinde karþýlýk bulduðunu belirten Dað, "Milletimiz doðru zaman, doðru adam, doðrusu AK Parti diyerek Cumhurbaþkaný'mýza, Cumhur Ýttifaký'na ve AK Parti'ye bir dönem daha yetki vermiþtir. Kurulduðu ilk günden itibaren partimize, bir son tüketim tarihi belirlemeye ve ömür biçmeye çalýþanlar olmuþtur. Onlar bilmelidir ki, AK Parti henüz 22 yaþýndadýr ve bu ülkede umutlarý yeþertmeyi, millete hizmet etmeyi sürdürecektir." ifadelerini kullandý.

Hamza Dað, ilerleyen süreçte parti kadrolarýnda deðiþimlerin olacaðýný, üç dönem kuralýnýn önemli olduðunu gördüklerini, yenilenme ve tecrübenin bir arada olmasýnýn partiyi canlý tuttuðunu sözlerine ekledi.

  • AK Parti 22
  • Diri kadrolar
  • Sürekli yenilenme
  • hamza dað