AK Parti'li Dað'dan, Tunç Soyer'e ''bayrak ve para'' tepkisi
ABONE OL

Dað, AA muhabirine, Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in video konferans ile yaptýðý bir görüþmede kullandýðý ifadelerle ilgili deðerlendirmelerde bulundu.

Ýzmir'i ve Ýzmirlilerin kýymet verdiði deðerleri iyi bildiklerini dile getiren Dað, "Baþkanýmýz böyle bir açýklamayý, böyle bir düþünceyi, böyle bir fikri hangi motivasyonda düþündü, o toplantýda dile getirdi iþin doðrusu bilemiyoruz. Ben Ýzmir'in 4,5 milyona yakýn nüfusunun kahir ekseriyetinin milli, manevi duygular noktasýnda ciddi bir hassasiyeti olduðunu biliyorum." diye konuþtu.

Ýzmir'de hangi partinin tabanýna bakýlýrsa bakýlsýn, Türkiye'nin üçüncü büyük þehri olarak ne kadar kýymetli ve deðerli olduðunu gayet iyi bildiðinin görüleceðine dikkati çeken Dað, "Bayrak ve paradan bahsetmek, ayrý bir devlet noktasýnda bir þeyden bahsetmektir. Dolayýsýyla Büyükþehir Belediye Baþkanýnýn, yani bir þehrin seçilmiþ en üst noktasýndaki görevde bulunan bir kiþinin böyle bir düþünceyi ifade etmesi dahi bence sorgulanmaya muhtaçtýr, sorgulanma gereði vardýr. Ben Ýzmirliler adýna Büyükþehir Belediye Baþkanýnýn bu konudaki motivasyonunun ne olduðunu açýklamasýnda fayda görüyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

- "TÜRKÝYE GÜNDEMÝNE SADECE GAFLA ÝLGÝLÝ KONULARDA GELDÝ"

Soyer'in sözlerinin gaftan ibaret olmasýný temenni ettiðini dile getiren Dað, "Yoksa beyinde farklý bir düþünce söz konusu da bu biraz daha erken mi telaffuz edildi, erken mi dile getirildi bunu da bilmek bizim Ýzmirliler adýna Baþkandan isteðimiz ve talebimizdir, bunu da Ýzmir kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna Sayýn Baþkanýn açýklamasýnda fayda var." diye konuþtu.

Dað, "Bir yýllýk süre zarfýna þöyle baktýðýmýzda Kýbrýs meselesi, törenlerdeki dansla ilgili konular, Ýzmir'de Çav Bella ile ilgili hususlar, yine troll hesaplardan atacaðý tweeti kendi hesabýndan atmasý olsun Büyükþehir Belediye Baþkanýmýzýn gündeme geldiði hususlar, açýkçasý tamamen gafa dair hususlar. Bir senelik görev süresince Türkiye gündemine sadece gafla ilgili konularda geldi." ifadelerini kullandý.

- "ÝZMÝR'ÝN HÝZMETE ÇOKÇA ÝHTÝYACI VAR"

Bir belediye baþkanýnýn gündeme gelmesi gereken hususun yaptýðý hizmetler olmasý gerektiðine vurgu yapan Dað, þunlarý kaydetti:

"Ýzmir'in hizmete çokça ihtiyacý var ve Ýzmir'in bir an önce çözülmesi gereken önemli meseleleri var. Bunlarýn büyük bir kýsmý da Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý tarafýndan çözülmesi gereken hususlar. Dolayýsýyla Büyükþehir Belediye Baþkanýmýzýn bu tarzdaki hususlara zaman ayýrarak deðil de daha Ýzmir'in ekmeðini büyütecek, altyapýsýný çözüme kavuþturacak, ulaþýmýný neticelendirecek noktalarda bir çalýþma yapmasýnda iþin doðrusu fayda görüyorum. Bu hususlarla gündeme gelmek Büyükþehir Belediye Baþkanýnýn diðer hususlarda, hizmet hususunda baþarýlý olmadýðý noktasýnda bir mana ortaya çýkartýr. Onun için de bundan sonra daha Ýzmirliler'in menfaatine hususlarda gündeme gelmenin veya bunlarý konuþmanýn çok daha doðru olduðu kanaatindeyim."