AK Partili vekili ilaçla öldürmeye kalkan FETÖ'cü doktor tedavi kayýtlarýný silmiþ!
ABONE OL

Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, AK Parti Balýkesir Milletvekili Ýsmail Ok'a yanlýþ tedavi uygulayarak entübe olmasýna sebep olan Prof. Dr. Ali Akçay, hakkýnda iddianame hazýrladý. Akçay, kamu görevlisini öldürmeye teþebbüsten yargýlanacak. Ýddianamede þüpheli Akçay'ýn yanlýþ ilaç verdiðini kabul etmesi ve Ok'a ait tedavi kayýtlarýný sistemden sildiði tespiti de yer aldý.Akçay hakkýnda 2020'de FETÖ üyeliðinden soruþturma açýldýðý belirlenmiþti.

ÝLACIN ÝSMÝNÝ HATIRLAMIYORUM

Ýddianamede þüpheli Prof. Dr. Ali Akçay, Ok'a akut üst solunum yolu enfeksiyonu tanýsý koyduðunu belirterek, "Kas gevþetici ilaç olarak Muscoril vermek istemiþtim. Seçtiðim ilacýn ismini hatýrlamýyorum. Saat 18.27'de acil servis doktorlarýndan ismini hatýrlamadýðým bir doktor beni aradý, bana 'Hastaya Muscoflex yerine Muscobloc yazdýðýmý, konudan bilginiz olsun' dedi, ben de Muscobloc isimli ilacýn genel anestezide kullanýlan kas gevþetici kullanýmý çok tecrübe ve bilgi isteyen bir ilaç olduðunu bildiðim için ve uygulanan hastaya sýkýntý yaþatabileceðini bildiðim için hemen evimden çýkarak saat 18.45 sýralarýnda hastaneye gittim" dedi.

"SEHVEN BÝR YANLIÞLIKLA" YAPMIÞ

Yeni Þafak'ýn haberine göre; Ali Akçay, acil servise tekrar döndüðünde yaþananlarý ise þöyle anlattý: "Order sistemime baktýðýmda Muscobloc isimli ilacý order ettiðimi gördüm ancak ben Muscoflex ya da Muscoril ilaçlarýný order etmek istemiþtim, sehven bir yanlýþlýkla Muscobloc order ettiðimi anladým, Muscobloc ilacý genel anestezilerde kullanýlan ilaç olduðu için sistemsel olarak ben bu ilacý seçtiðimde sistemin bana 'bu ilacý kullanmak istiyor musunuz' þeklinde uyarý vermesi ve bu uyarýya elle tamam yazarak onay vermem gerekiyordu, ama sistem bu þekilde bir uyarý vermedi, bu sebepten dolayý eczane iþletim sistemi kusurludur. Muscobloc yatan bir hastaya verilecek bir ilaçken ayakta olan hastaya verilmiþ olmasý sistemsel olarak hatadýr."

HEMÞÝREYÝ DE SUÇLADI

Acil servisteyken acil servis sorumlu hemþiresi H.A. bana 'Hocam Muscobloc verilmiþ. bu sizin orderiniz mi bakýn' dedi, ben de baktýðýmda benim orderim olduðunu anladým ancak benim vermek istediðim ilaç bu olmadýðý için kendi order sistemimden iptalini yaptým, bu iptali acil serviste yaptýðým için iptal eden kiþi olarak sorumlu hemþire H. A. görünmektedir" ifadelerini kullandý.

BÝLGÝSAYARIN BAÞINDA GÖRDÜM

Ýddianamede, Ok'un tedavi bilgilerinin olay günü saat 19.20'de sorumlu hemþire H. A. üzerinden silindiði tespit edildi. H. A. ise ifadesinde bilgileri kendisinin silmediðini, Doktor Ali Akçay tarafýndan tedavi bilgilerinin silindiðini söyledi. H. A. ifadesinde, "Sistem üzerinden kimin sildiðini bilmiyorum. Hastayý yoðun bakýma transfer yapacaðýmýz zaman baktýðýmda sistem de kayýtlý deðildi. Doktor Ali Akçay'ý bilgisayarýn baþýnda gördüm" dedi.

FETÖ ÜYESÝ DOKTOR

Prof. Dr. Ali Akçay hakkýnda 2020'de FETÖ'ye üyelikten soruþturma açýlmýþ, Ankara 4. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki yargýlama sonucunda Ali Akçay, "silahlý terör örgütüne üyelik" suçundan 6 yýl 10 ay 15 gün hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý. 30 Eylül 2022'de gribal enfeksiyon nedeniyle Çukurambar'daki özel bir hastaneye giden Ok'a kalp ve solunum kaslarýný yavaþlatan ilaç verilmiþti. Kalbi ve solunumu duran Ok, yedi saat yoðun bakýmda tutulmuþ ve ailesinin talebi üzerine entübe halde Ankara Þehir Hastanesi'ne sevk edilmiþti.