AK Parti'nin seçim beyannamesi tamamlandý! Ýþte 8 ana baþlýk
ABONE OL

AK Parti'nin 30 Ocak'ta Ankara'da duyuracaðý seçim beyannamesi tamamladý. Beyannamenin omurgasýný dirençli þehirler oluþturacak. Dirençli þehirler için AK Parti'nin kriterleri þu þekilde sýralandý: Saðlýklý, yaþanabilir doðayla uyumlu, akýllý, sürdürülebilir, iklim dostu þehirler. Þehir yaþamýný tehdit eden afet ve riskleri engellemek için kentsel dönüþüm seferberliði baþlatýlacak.

Sabah'ýn haberine göre, Türkiye Yüzyýlý Þehirleri Ýçin Gerçek Belediyecilik adý ile hazýrlanan seçim beyannamesi 8 ana baþlýktan oluþuyor:

1- AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu

2- Katýlýmcýlýk, Þeffaflýk ve Hesap Verebilirlik

3- Dirençli Þehirler

4- Türkiye Yüzyýlý'nda Þehir ve Çevre

5- Toplumsal Refah Öncelikli Þehir Ekonomileri

6- Huzurlu ve toplumsal yapý için Duyarlý Sosyal Belediyecilik

7- Kültür Üreten Þehirler

8- Hizmet ve Eser Belediyeciliði

Beyanname tüm topluma dokunacak proje ve vaatler içerecek. "Türkiye Yüzyýlý Þehirleri Ýçin Gerçek Belediyecilik" baþlýklý beyannamede kapsamlý belediyecilik öne çýkacak. Yerel ile merkez arasýndaki uyumu artýrmak için büyükþehir belediye sistemi ile uyumlu yeni bir köy kanunu hazýrlanacak. Yürünebilir þehir projesi en önemli þehir tasarýmlarýndan biri olacak. Kamusal mekanlar; çocuklar, kadýnlar ve tüm dezavantajlý gruplar baþta olmak üzere, herkesin baðýmsýz, rahat, güvenli ve kesintisiz olarak hareket etmesine uygun hale getirilecek.

YEÞÝL, ÇEVRECÝ, YENÝLENEBÝLÝR

Birbirinden kopuk halde bulunan yeþil alanlar kuþaklar halinde birleþtirilerek, sosyal donatýlarla zenginleþtirilecek ve yaþayan mekanlara dönüþtürülecek. Þehirler, hareketli bir yaþamý destekleyecek þekilde konumlandýrýlacak, bisiklet dostu sokaklar oluþturulacak, çevreci yaþam teþvik edilecek. Þehirlerde yeþil alanlarý artýrmayý amaçlayan kent bostanlarý yapýlacak, iklim deðiþikliði ile mücadele edilecek. Belediyeler bünyesinde, bölgelerin iklimine, toprak yapýsýna uygun tarým yapýlacak. Yeþil dönüþüm hareketi baþlatýlacak. Yenilenebilir enerji teþviki verilecek.

ÝHTÝYACA GÖRE ÇÖZÜM

Eser ve hizmet siyaseti bölümü beyannamede en sonda yer aldý. Þehirlerin ihtiyaçlarýna göre çözümler üretilip, vatandaþa sunulacak.