AK Parti'nin Sivas'taki belediye baþkan adaylarý tanýtýldý
ABONE OL

AK Parti Dýþ Ýliþkilerden Sorumlu Genel Baþkan Yardýmcýsý Zafer Sýrakaya, Fidan Yazýcýoðlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanýtým toplantýsýnda yaptýðý konuþmada, AK Parti iktidarlarý döneminde ülkede yapýlan hizmetleri anlattý.

AK Parti'nin bir duruþun ve dünyanýn vicdaný olan bir siyasi hareketin adý olduðunu belirten Sýrakaya, "AK Parti ezelden ebede yürüyüþün bir ismidir. AK Parti mazlumun yanýnda, zalimin karþýsýnda elif gibi dimdik durandýr." dedi.

Sýrakaya, AK Parti ve Cumhur Ýttifaký'nýn yerel ve genel seçimleri her zaman kendi mecrasýnda takip ettiðini belirterek, "Yerel seçimleri vatandaþýmýza dokunabilecek, onu izleyebilecek ilk göz olarak gördük. Vatandaþýmýzýn sorununu yerinde tespit ederek hýzlý bir þekilde ona çözüm üretmenin bir hizmet aracý olarak gördük." diye konuþtu.

- "BÝZ MEMLEKET SEVDALISIYIZ"

Vatandaþa hizmetkar olma anlayýþýyla çalýþtýklarýný vurgulayan Sýrakaya, þunlarý kaydetti:

"Biz memleket, vatan, bayrak ve ezan sevdalýsýyýz. Cumhur Ýttifaký'ný diðer ittifaklardan ayýran en büyük özellik Türkiye sevdasýdýr. Milletini batýlý ülkelere þikayet etmekten çekinmeyen, yanlýþ yerlere selam vermenin kendilerine göre kýymet olduðunu düþünenler ve geçmiþi yenilgilerle dolu olan bir anlayýþýn mücadelesini gördük. Bir kez daha bu millet Anadolu irfanýyla 'Recep Tayyip Erdoðan' dedi. Bu muhalefet anlayýþý bugün gelmiþ yerel seçimlerde oy istiyor. 'Kazanýyoruz, öndeyiz' diye yalan konuþan insanlara benim milletim neden oy versin. Kendisine verilen 5 yýllýk görev süresi içerisinde þehrinin halimi olmak varken baþka makamlarýn peþinde koþan insanlara benim milletim neden oy versin. Kendi þehri sýkýntýlar içerisindeyken, kendisine tatil yapmayý yakýþtýranlara, balýk müdavimlerine, yapraklardan alkýþ bekleyenlere bu millet oy vermeyecektir."

Sýrakaya, AK Parti belediyelerinin þehircilik anlayýþýnda þöhretin peþinde deðil, þehrinin peþinde koþmanýn var olduðunu dile getirerek, partililerden seçimlerde az uyuyup çok çalýþmalarýný istedi.

Sivas'ta Hilmi Bilgin, ilçelerden Akýncýlar'da Hasan Þen, Altýnyayla'da Sinan Akbulut, Divriði'de Özcan Çetin, Doðanþar'da Hasan Hüseyin Karataþ, Gemerek'te Remzi Kýlýçdað, Gölova'da Tevfik Ayan, Gürün'de Turgay Aslantaþ, Hafik'te Habip Görler, Ýmranlý'da Ali Ürek, Kangal'da Mehmet Öztürk, Koyulhisar'da Aþkýn Fýrat, Suþehri'nde Fazlý Yüksel, Yýldýzeli'nde Mehmet Sabit Karakaþ ve Zara'da Kenan Oðuzhan aday gösterildi.

Programa AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Sivas Belediye Baþkaný Hilmi Bilgin ve partililer katýldý.