Akaryakýt þirketlerinin depolama tarifelerinde deðiþikliðe gidildi
ABONE OL

Konuyla ilgili kurul kararlarý, Resmi Gazete'nin bugünkü sayýsýnda yayýmlandý.

Buna göre, Güzel Enerji Akaryakýt AÞ'nin Ýzmir'deki Aliaða Akaryakýt Depolama ve Dolum Tesisine iliþkin günlük depolama hizmeti bedeli, metreküp baþýna benzin, motorin ve bioyakýt için 4,14 lira olarak belirlendi.

Þirketin depolama teslim alma hizmeti bedeli de metreküp baþýna benzin, motorin ve bioyakýt için 8,25 lira, teslim etme hizmeti fiyatý ise metreküp baþýna benzin, motorin ve bioyakýt için 10,32 lira olarak tespit edildi.

Bununla birlikte, Ulusal Marker Ýþlemi ve mesai saatleri dýþýnda yapýlan hizmetler için ek olarak metreküp baþýna 2,26 lira yan hizmet bedeli uygulanacak.

Uzun süreli kapasite kiralanmasý durumunda ise þirketin günlük depolama tarifesi, metreküp baþýna benzin, motorin vebioyakýt için 2,38 lira, günlük depolama hizmet bedeli, metreküp baþýna benzin, motorin ve bioyakýt için 22,23 lira olacak.

Söz konusu durumda mesai saatleri dýþýnda yapýlan hizmet bedellerine ek olarak metreküp baþýna 2,43 lira yan hizmet bedeli alýnacak.

Öte yandan, Socar Turkey Akaryakýt Depolama AÞ'nin Ýzmir'deki Aliaða Akaryakýt Depolama ve Dolum Tesisine iliþkin günlük depolama hizmet bedeli de metreküp baþýna benzin için 3,12 lira, havacýlýk yakýtý için 3,10 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakýtý için 3,23 lira olarak düzenlendi.

Þirketin günlük depolama teslim alma ve teslim etme hizmeti bedeli ise metreküp baþýna benzin için 88,47 lira, havacýlýk yakýtý için 77,44 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakýtý için 98,39 lira olarak tespit edildi.

Ayrýca, akaryakýt ile harmanlanacak ürünlerin hizmet bedeli, benzin türlerine harmanlanacak etanol için 88,47 lira ve motorin türlerine harmanlanacak biodizel için 98,39 lira oldu.

Bunun yaný sýra EPDK, Kadooðlu Petrolcülük Taþýmacýlýk Ticaret Sanayi Ýthalat ve Ýhracat AÞ'nin Mersin Tesisinde günlük depolama hizmet bedelini, metreküp baþýna benzin için 3,74 lira, motorin, bioyakýt ve havacýlýk yakýtý için 3,53 lira olarak belirledi.

Þirketin günlük depolama teslim alma hizmeti bedeli ise metreküp baþýna benzin, motorin, bioyakýt ve havacýlýk yakýtý için 69,67 lira, teslim etme hizmeti fiyatý ise metreküp baþýna benzin, motorin, bioyakýt ve havacýlýk yakýtý için 43,84 lira olarak tespit edildi.

  • EPDK
  • akaryakýt
  • depolama