Akþener'e anket darbesi! ÝYÝ Parti'nin oylarý resmen çakýldý
ABONE OL

2023 Cumhurbaþkanlýðý seçimleri için sayýlý günler kaldý. Türkiye'nin geleceðine damga vuracak bu tarihi seçim için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafýndan seçim aday listesi açýklandý.

14 Mayýs 2023 Pazar günü birlikte yapýlacak olan Cumhurbaþkaný Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaþkaný adaylarý Cumhur Ýttifaký'nýn adayý Baþkan Recep Tayyip Erdoðan, 7'li koalisyonun adayý CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Memleket Partisi Genel Baþkaný Muharrem Ýnce, ve ATA Ýttifaký'nýn Sinan Oðan olarak duyuruldu.

Bu baðlamda vatandaþlar ise "7'li koalisyonda yer alan CHP ve ÝYÝ Parti'nin oy oraný ne kadar?" sorusuna yanýt arýyor.

Genar Araþtýrma Þirketi Baþkaný Ýhsan Aktaþ, A Haber yayýnýna konuk oldu.

"ÝYÝ PARTÝ 14'TEN 7'YE DÜÞTÜ"

Ýhsan Aktaþ'ýn açýklamalarý þöyle:

Son dönemlerde bu ÝYÝ Parti'yi yorumlayarak siyaseti yorumlamak çok doðru bir nirengi noktasý aslýnda. Yaklaþýk 1 yýl önce bütün masa mensuplarý (7'li koalisyon) otururken CHP'nin yüzde 26 oyu vardý. ÝYÝ Parti'nin 14'lerdeydi. Lütfü Türkkan þehit ailesine küfür edince ÝYÝ Parti 12.5'e düþtü ve ardýndan 13'leri buldu. Masanýn bundan sonra keyfiyetleri kalmadý. Toplamda 7 puan oylarý vardý. Bugün diðer 4 masadaki partinin 2 puan oyu var. Þimdi bugünkü araþtýrmalara göre CHP'nin oyu 23 hadi 24 diyelim. Bir artýþ eðimi var. ÝYÝ Parti'nin oyu yüzde 7. Ancak bu rakamda kalýp kalmadýðýndan emin deðiliz. ÝYÝ parti 14'ten 7'ye düþtü.

"ÝYÝ PARTÝ BÝR TRAVMA ÝLE YÜZLEÞÝYOR"

Ama son haftalardaki araþtýrmamýz 11 idi bundan 7'ye düþtü ÝYÝ Parti. Eðer ÝYÝ Parti'nin ya da KONDA'nýn iddia ettiði gibi partinin oyu 19'du da 7'ye düþtüyse bu milli bir felaket demektir. Ama hiç 19 olmadýlar. Zaten ÝYÝ Parti bu travma ile yüzleþiyor. Seçime giderken 19 diyor 8 alýyor Meral Akþener Haným. ÝYÝ Parti aslýnda masada otururken tüm partilerin oy kaybettiðini fark etti. Kemal Kýlýçdaroðlu'nun aday olmasý ile birlikte kendisinin iyice gerileyeceðini CHP'nin öne çýkacaðýný bildiði için masayý terk etti. Masayý terk ederken de aðýr ifadeler kullandý ve "Bu masa millet iradesini kaybetmiþtir" dedi. Ve Akþener'in masaya geri dönmesi ile ÝYÝ Parti bu travmayý da atlatamadý.