Aktaþ'tan Bursa'ya 100 bin konutluk kentsel dönüþüm müjdesi
ABONE OL

Bursa'yý daha yaþanabilir hale getirecek projelerini kamuoyuyla paylaþan Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný ve Cumhur Ýttifaký Bursa Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Alinur Aktaþ, kent dönüþümün önemli bir konu baþlýðý olduðunu söyledi. Asrýn felaketi olan Kahramanmaraþ merkezli depremlerin herkesin yüreðine kor gibi düþtüðünü ve acýlarýn hala taze olduðunu anlatan Baþkan Alinur Aktaþ, depremin özellikle Bursa gibi aktif fay hatlarý üzerine kurulu þehirler için bir gerçek olduðunu belirtti. Bu gerçeðin baþta yerel yönetimler olmak üzere herkese ciddi sorumluluklar yüklediðini dile getiren Baþkan Aktaþ, 6 Þubat depremleri öncesinde TÜBÝTAK ve Japonya Uluslararasý Ýþbirliði Ajansý JICA ile birlikte ortak projeler yürüttükleri hatýrlattý.

"PROJELERÝMÝZÝ BAÞLATTIK"

Kentsel dönüþüme öncelik vermenin doðru bir karar olduðunu bir kez daha gördüklerini söyleyen Baþkan Aktaþ, "Kentsel dönüþüm çalýþmalarýný konut alanlarý, tarihi alanlar, imalat ve sanayi alanlarý ve kamusal alan ve yapýlar olmak üzere 4 konu baþlýðýnda ele alýyoruz. Birileri hayatýnda hiç kentsel dönüþüm yapmazken bugünlerde kentsel dönüþümden bahsediyorlar. Allah'a þükürler olsun bizim yaptýðýmýz iþler var. Geçtiðimiz dönemde Bursa'da yer alan yaklaþýk 530 bin yapý ve 1 milyon baðýmsýz bölüm konuttan dönüþüm önceliði bulunan alanlarda çalýþmalarýmýzý baþlattýk. Ýstanbul Caddesi'nden Karapýnar'a, Akpýnar-1050 Konutlardan Arabayataðý'na, Sýcaksu-Gaziakdemir'den Yiðitler'e ve tarihi þehir merkezine kadar Bursa'nýn dört bir yanýnda projelerimizi baþlattýk. Bir bir tamamlýyoruz. 14 farklý dönüþüm projemizle 2025 yýlý sonuna kadar 11 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiþ olacaðýz" dedi.

"ÞEHÝR KALÝTESÝNÝ ÜST DÜZEYE TAÞIYACAÐIZ"

Çalýþmalarýn ana eksenini '2050 Çevre Düzeni Planý'nýn oluþturacaðýný, akademik katkýlar, ortak akýl ve mutabakatla planý kent anayasasý olarak yürürlüðe alacaklarýný anlatan Baþkan Aktaþ, JICA, alanýnda uzman akademisyenlerden oluþan bilim kurulumuz ve akademik odalarla birlikte çalýþmalarý sürdürdüklerini söyledi. Bursa'nýn bütünündeki öncelikli alanlarda kentsel dönüþüm çalýþmalarýna hýz kesmeden devam edeceklerini belirten Baþkan Aktaþ, "Yeni dönemde daha ulaþýlabilir ve daha yeþil dirençli þehir Bursa'yý inþa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüþüm projemizi hayata geçiriyoruz. Bu dönüþümle sadece yapýlarý saðlamlaþtýrýp vatandaþlarýmýzýn can ve mal güvenliðini teminat altýna almakla kalmayýp, þehir içindeki arterleri birbiriyle buluþturacak, yeni yollar açacak, yeþil alan ve donatý alanlarýyla þehir kalitesini üst düzeye taþýyacaðýz. Bu çalýþmalarý Bursa Büyükþehir Belediyesi, Burkent, TOKÝ ve özel sektörümüzün gücüyle gerçekleþtireceðiz" diye konuþtu.