''Alevilerin PKK'sý olmalý'' diyen provokatörün CHP'yle baðlantýsý ifþa oldu
ABONE OL

Kaleme aldýðý "Alevilerin neden bir PKK'sý olmalýydý" baþlýklý yazýsý nedeniyle tutuklanan Evren Barýþ Yavuz'un CHP ile yoðun iliþki aðý ortaya çýktý. "Bayraktar ailesi Ýsrail'e jet yakýtý satýyor" iddiasýyla gündeme gelen Yavuz, þimdi CHP içindeki baðlantýlarýyla gündemde. 44 yaþýndaki Yavuz kabul etmese de CHP'li önemli isimlerle sýký iliþkilere sahip. CHP Ýstanbul Ýl Baþkanlýðý seçiminde Özgür Çelik'i ilk kutlayan isimlerden biri olarak karþýmýza çýkan Yavuz, Çelik'in yanýnda boy göstermiþti.

CHP'LÝ BELEDÝYELER FONLUYOR

Yeni Þafak'ta yer alan habere göre; CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Haydar Fýrat'ýn Beþiktaþ Belediyesi sponsorluðunda faaliyete geçirdiði "politikyol.com" internet sitesi ve tanýdýk birçok isimle çalýþan Yavuz, yine Beþiktaþ Belediyesi'nin baþlattýðý "Beþiktaþ'ta Suyumuzu Koru" kampanyasýný da yürüten isim. CHP'li belediyenin finanse ettiði internet sitesinde görev alan Yavuz'un, Ekrem Ýmamoðlu baþkanlýðýndaki Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi'ne (ÝBB) baðlý Ýstanbul Planlama Ajansý ve Kadýköy Belediyesi'nde çalýþtýðý, Beþiktaþ Belediyesi'ne iþ yaptýðý da ortaya çýktý.

FRAKSÝYON'DA EN ÇOK YAZAN O

"Fraksiyon.org" isimli internet sitesinin kurucusu olduðu iddia edilen Yavuz, sitede 72 yazýyla en çok yazan yazarlar arasýnda. Tutuklanmasýna neden olan "Alevilerin neden bir PKK'sý olmalýydý" baþlýklý yazýyý kendisinin kaleme almadýðýný savunan Yavuz'un, söz konusu yazýnýn ikinci bölümünü bile kaleme aldýðý ortaya çýktý. "Zalimlerin Devletini ve Dinini Harabeye Çevirecek Alevi Ýsyaný" baþlýklý ikinci yazý da "Ýlk yazý olan 'Neden Alevilerin Bir PKK'sý Olmalýydý' ile açtýðým cümleyi derinleþtirmek için yeniden ayný yerden açýyorum faslý" diye baþlýyor.

SKANDALIN DEVAMINI YAZMIÞ

Bu ikinci yazýda da skandal ifadeler yer alýyor. Alevilerin PKK'sý olmasý gerektiðini savunan Yavuz'un, ilk yazýnýn devamý niteliðindeki ikinci makalesinde de "Böyle bir hareketin inþa edilmemesi Aleviliðin yenilgisi olacaktýr. Bu yenilginin býrakacaðý boþluk, kelle kesen, türbe yýkan, kadýnlarý köle pazarlarýnda satan, altýndan kurnalarda abdest alýp yoksul iþçileri sadaka ile teslim alanlarýn zaferi olacaktýr" ifadeleri yer alýyor. Yavuz'un Kadýköy Belediyesi'ne girerken bu makaleleri nedeniyle yoðun eleþtirilere uðradýðý da öðrenildi.

CUMHURÝYET: KADIKÖY BELEDÝYESÝ'NDE ÇALIÞIYOR

Tutuklandýktan sonra "Evren Barýþ Yavuz kimdir? Neden tutuklandý?" diye haber yapan "Cumhuriyet.com.tr" de Yavuz'u þöyle tanýtýyor: "Türkiye'de siyasi iletiþim alanýnda çalýþan bir isimdir. Kendisi ayný zamanda bir yazar ve belediye çalýþaný olarak da görev yapmaktadýr. Evren Barýþ Yavuz, geçmiþte Kadýköy Belediyesi'nde Kültür Sanat Direktörü olarak görev yapmýþtýr. Evren Barýþ Yavuz, ayrýca siyasi gündem ve güncel olaylar üzerine yorum ve analizleri içeren yazýlar yazmaktadýr."

  • google seo
  • Alevi isyaný
  • provakatif açýklamalar